In Bos & park, Evenement & workshop, Strand & duin

Haarlemse coronaproof kinderactiviteiten in de kerstvakantie

Kerstactiviteiten in en rond Haarlem

Door de lockdown zou je bijna vergeten dat het gewoon kerstvakantie is voor onze mugjes. Tijd voor wat welverdiende rust, lekker thuis aanrommelen en af en toe een coronaproof uitje met je gezin in Haarlem en omstreken. Met de vele coronamaatregelen is het wel even zoeken naar wat nog kan en verstandig is. Maar gelukkig hebben wij nog best veel leuke coronaproof kinderactiviteiten voor mugjes tussen 0 en 7 jaar gevonden. Lees maar snel verder!

De grote Haarlemse kerstspeurtocht

Spaarnelanden heeft een heel leuke speurtocht bedacht. Mugjes kunnen tijdens een actieve puzzeltocht samen met hun ouders in de binnenstad op zoek naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, Kerstmis en nog veel meer. De speurtocht duurt in totaal ongeveer 2 uur. Er zijn ook leuke prijzen te verdienen. Wint jouw mugje het bedrag van €500,- voor een activiteit voor de hele klas? Je kunt De grote Haarlemse kerstspeurtocht downloaden op de website van Spaarnelanden.
Leeftijd: De speurtocht is bedoeld voor kinderen t/m 15 jaar. Kleintjes zullen wat hulp nodig hebben.
Kosten: gratis
Meer informatie

Wandelen, fietsen en spelen in de Kennemerduinen

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een heerlijk duingebied voor een gezellig uitje met het gezin. Ga lekker wandelen en laat je mugje van de zandduinen rollen bij ’t Wed. Of zet je kleintje in de bakfiets en fiets naar het strand. Misschien kom je onderweg wel Konikpaarden of Schotse Hooglanders tegen. Bij het Duincafé is een afhaalloket waar je iets te drinken kunt kopen en wat lekkers. Daar kun je iedere dag vanaf 9:00 uur terecht. Ook de speeltuin en de toiletten zijn open.
Tijd: dagelijks geopend
Adres: Zeeweg 12, Overveen (Bezoekerscentrum Kennemerduinen)
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: gratis
Meer informatie


Hert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Zandvoort

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Het kost praktisch niets en het is er zo mooi. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn in ieder seizoen echt een bezoekje waard. Zie hier onze uitgebreide fotoblog over dit prachtige duingebied. Er zijn verharde paden die handig zijn voor kinderwagens, maar je mugje mag hier ook van de paden af.
Tijd: dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang
Adres: Er zijn vier hoofdingangen. Ingang Oase ligt aan de Eerste Leijweg 2 in Vogelenzang en ingang Panneland ligt aan de Vogelenzangseduinweg 2. De ingang in Zandvoort is aan de Zandvoortselaan 130. Het adres van de ingang in De Zilk is Joppeweg 1.
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: Kinderen mogen gratis de Amsterdamse Waterleidingduinen in. Een dagkaart voor volwassenen kost €1,50.
Meer informatie

Films kijken in de online filmzaal van de Filmschuur

Helaas moest de Filmschuur & Toneelschuur opnieuw dicht. Gelukkig is Picl, de online filmzaal van De Filmschuur, gewoon toegankelijk. Daar is een deel van het filmaanbod te zien. Voor kinderen vanaf 6 jaar staan er allerlei mooie films tussen. Calamity bijvoorbeeld, de winnaar van de juryprijs voor de beste kinderfilm van Cinekid 2020. En ook de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen en animatiefilms Marona en Yakari. Vanaf 21 december is op Picl voor kinderen vanaf 4 jaar ook het kinderprogramma van de dag van de korte film te zien.
Kosten: Jackie en Oopjen kijk je voor €4,99, de andere films worden voor €8,50 aangeboden.
Meer informatieToverknol theater winterkamp

De Toverknol heeft alle voorstellingen de komende weken helaas moeten annuleren. Maar gelukkig is er ook goed nieuws. Het Toverknol theater winterkamp mag namelijk wel gewoon doorgaan. Je mugje kan één of meerdere dagen meedoen. Elke dag is er een ander thema en worden er allerlei leuke theateractiviteiten gedaan.
Datum en tijd: 21 t/m 24 en 28 t/m 31 december van 9:30 tot 17:00 uur
Adres: Spiegelstraat 8, Haarlem
Leeftijd: 5 t/m 9 jaar
Kosten: Deelname kost €60,- per dag, inclusief lunch, drinken en tussendoortjes.
Meer informatieIJsbaan Haarlem coronaproof kinderactiviteiten Haarlem kerstvakantie


Schaatsen bij IJsbaan Haarlem

Yes! Je had het misschien niet verwacht, maar we kunnen schaatsen in de kerstvakantie. De open dakconstructie zorgt ervoor dat IJsbaan Haarlem tijdens de lockdown gewoon open mag blijven. Zorg wel dat je van tevoren een tijdslot reserveert. En lees goed alle coronamaatregelen van de ijsbaan door, want het gaat allemaal anders dan anders. De schaatsverhuur is bijvoorbeeld alleen open voor verhuur van schaatsen aan kinderen tot 18 jaar. En per gezin mag er maximaal 1 ouder mee die zelf mee moet schaatsen. 
Datum en tijd: IJsbaan Haarlem is 7 dagen per week geopend, maar de openingstijden verschillen per dag. Kijk voor de exacte tijden even op de website.
Adres: IJsbaanlaan 2, Haarlem
Leeftijd: vanaf een jaar of 3
Kosten: Kinderen t/m 15 jaar betalen €4,60. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen betalen €7,20.
Meer informatieVoetbal 2-daagse van Sportfever

Wil je mugje leren voetballen als Neyman of David Luiz? Sportfever heeft deze vakantie nog een paar plekjes vrij voor de Voetbal 2-daagse in Heemstede. Met behulp van een speciaal trainingsprogramma wordt er aandacht besteed aan techniek, snelheid, kracht en lenigheid.
Datum en tijd: 22 en 23 december van 9:30 tot 16:30 uur
Adres: Voetbalclub RCH, Sportparklaan 6, Heemstede
Leeftijd: 4 t/m 13 jaar
Kosten: De 2-daagse kost €75,- en is inclusief lunch, drinken, tussendoortjes, T-shirt en diploma.
Meer informatieThe Little Gym afhuren met je gezin

Tijdens de kerstvakantie kun je met het hele gezin stoom komen afblazen bij The Little Gym. Drie ochtenden per week kun je er namelijk een tijdslot reserveren. Je hebt dan de hele gymzaal voor jou en je mugje(s) alleen. Ook niet-leden zijn welkom.
Datum: dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend in de kerstvakantie
.
Adres: Zijlweg 148A, Haarlem
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: De zaal afhuren kost €30 voor 1 kind en daarna €10 extra per kind (maximaal 4 kinderen).
Meer informatieZoek je nog meer coronaproof kinderactiviteiten in en rond Haarlem?

Ga fietsen, uitwaaien op het strand, knutselen (kijk voor inspiratie eens op artiefarty.nl) of bakken. Ook leuk: plan een spelletjesmiddag of een filmmarathon in. 

Vergeet vooral ook niet te shoppen bij al die fijne lokale winkeliers die nu thuisbezorgen of af en toe wat lekkers te bestellen bij al die eettentjes waarvan je hoopt dat je er over een tijdje weer lekker binnen kunt zitten. Oh, en heb je al van LOCO Fabriek gehoord? Dat is een nieuw shop-in-shop concept van verschillende lokale ondernemers aan de Zijlweg 54. Je kunt er straks onder andere terecht voor kinderfeestjes of een bezoek aan de kinderkapper. Op 15 december zouden de deuren openen, maar de coronamaatregelen hebben even roet in het eten gegooid. Gelukkig kun je wel alvast langs het afhaalloket voor een lekkere oliebol en warme chocolademelk.

Rest ons nog jullie allemaal heel fijne kerstdagen en een gelukkig 2021 te wensen!

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Verkoeling in de stad

Geplaatst op 16 juni 2022

Vorige berichtAlles voor de kinderkamer uit Haarlem en omstreken
Volgende bericht6x kindvriendelijke wandelingen rondom Haarlem