In Eten met kinderen

Gezond eten, oppas en handige apps voor jonge ouders

Charly Cares_beter slapen_gezond eten_Haarlem_mugjes_oppasservice_homeschooling

Heerlijk natuurlijk, dat babygebrabbel en die peuter die je enthousiast tegemoet rent. Maar laten we eerlijk zijn, met baby’s, peuters en kleuters thuis kan je leven ook stressvol voelen. Gebroken nachten, gedoe over eten, een eindeloze zoektocht naar een betrouwbare oppas… Een harmonieuze maaltijd, een goede nachtrust en wat welverdiende me-time zijn vaak meer dan welkom. Gelukkig zijn er in Haarlem en omstreken heel wat handige diensten voor ouders met jonge kinderen die graag gezond eten en oppas zoeken. Kijk zelf maar eens!

Spoony_gezond eten_gezin_Haarlem_mugjes_Salsa kroko's
Spoony

Gezond eten wordt leuk met Spoony

Peutert jouw mugje dagelijks al het groenvoer uit je met zorg bereide maaltijd? Kom je niet verder dan wat stukjes komkommer en tomaat en vraag je je af hoe je je kleintje in vredesnaam meer (soorten) groenten kunt laten eten? Spoony heeft de perfecte oplossing! Met vrolijke verpakkingen en leuke eetspelletjes maakt Spoony van groenten eten een waar feestje.

Speciaal voor moeilijke eters heeft Phaedra, de bedenkster van Spoony, een eigen Spelletjesbox ontwikkeld. De spelletjes helpen kinderen nieuwe smaken te proeven. En ze zijn bovenal bedoeld om van eetmomenten iets gezelligs te maken. Slurp Soep, Kindersoep, Dippies, Voetbalbroodjes, Spelletjespasta, te gekke doe-het-zelfpakketten… Alles is vrolijk verpakt, vaak met een leuk spelletje erbij. En de producten zitten niet alleen boordevol groenten, ze bevatten weinig zout en zijn vrij van geraffineerde suikers, conserveermiddelen en kleurstoffen. Onze kinderen vonden het een groot succes!

Meer informatie: spoony.nl

MarleenKookt_kindvriendelijk eten_bestellen_gezond eten_thuisbezorgd_Haarlem
MarleenKookt

MarleenKookt voor het hele gezin

Wij kennen er steeds meer, fans van MarleenKookt. En met reden. De maaltijden die MarleenKookt op doordeweekse dagen thuisbezorgt zijn vers, gezond en heel afwisselend. Je hoeft ze alleen nog maar even op te warmen. En het bezorggebied wordt steeds groter. Rondom Haarlem zie je de groene bakfietsen van MarleenKookt nu ook in Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede, Overveen, Santpoort, Velserbroek, Vijfhuizen en Vogelenzang.

Je kunt bij MarleenKookt iedere dag uit verschillende gerechten kiezen. Op vrijdag is er ook een luxegerecht en vier keer per week staat er een speciaal kindergerecht op het menu. Heel fijn met kieskeurige mugjes. MarleenKookt heeft veel vegetarische en soms ook veganistische opties en houdt bovendien rekening met zwangere vrouwen. Heb je zin in een voorgerecht of toetje? Je kunt iedere dag ook een lekkere soep en een nagerecht bestellen. De gerechten worden zo veel mogelijk in porseleinen schalen bezorgd, wel zo duurzaam en gezelliger dan wegwerpbakjes.

Meer informatie: marleenkookt.nl

de Krat_Haarlem_gezond eten en oppas zoeken_maaltijdbox
de Krat

Lekker, gezond en duurzaam eten met de Krat

Na een dag hard werken heb je niet altijd inspiratie voor het avondeten. Wil je toch graag iets lekkers en gezonds op tafel zetten waar je mugje ook blij van wordt? Kijk dan eens naar de Krat! De Krat heeft maaltijdboxen vol duurzaam geteelde, lokaal gekweekte seizoensproducten van goede kwaliteit. De maaltijdboxen worden bij je thuisbezorgd en bij iedere box zit een receptenboekje.

Er is een Snelle Krat met simpele gerechten en een Gemakskrat voor drukke doordeweekse avonden (met een vegetarische variant). Veganisten kunnen terecht bij de Vegankrat. Heb je in het weekend meer tijd en zin om uitgebreid te koken? Dan zijn er de Inspiratiekrat of de (vegetarische) Oogstkrat. Met een flexibel abonnement kies je zelf welke krat je wilt, voor hoeveel personen en hoe vaak. Dat kan iedere week zijn, maar ook af en toe of gewoon een keer om te proberen. Ideaal toch?

Meer informatie: dekrat.nl

Nannies at Night_beter slapen_slaapcoach_nannyservice_Haarlem
Nannies at night

Beter slapen dankzij Nannies at Night

Voor vaders en moeders met een kindje dat niet goed slaapt ’s nachts. Voor ouders met verantwoordelijke banen die hard toe zijn aan wat extra slaap. Voor expats die geen opa’s of oma’s in de buurt hebben die kunnen bijspringen. Voor ouders die ’s nachts werken. Of die hele nachten met hun tweeling in de weer zijn en maar niet aan slapen toekomen. Voor al deze ouders is er Nannies at Night.

Nannies at Night is een bemiddelingsbureau, gespecialiseerd in nachtoppas. Dat betekent dat jij met een gerust hart aan het werk kunt of van wat broodnodige nachtrust kunt genieten, terwijl een betrouwbare, lieve en ervaren nachtnanny jouw kleintje wiegt, troost, voedt en verschoont. Een heerlijke gedachte toch? Nannies at Night heeft ook (nacht)nanny’s voor de kraamperiode of voor als je een keer een weekend of avond weg wilt. En er zijn zelfs nanny’s die met je mee kunnen gaan op zakenreis of op vakantie. Alle nanny’s zijn minimaal 21 jaar oud, hebben aantoonbare ervaring met baby’s en hebben baby-EHBO en -verzorging gevolgd bij het EHBO Bureau.

Nannies at Night heeft nog een andere, bijzondere service: slaapcoach Pauline. Pauline werkt al zo lang ze zich kan herinneren met kinderen. Als nanny, als doula en dus ook als gecertificeerd slaapcoach. Heb je een kind met slaapproblemen, dan kan Pauline je in een paar nachten helpen om de negatieve slaaproutine om te zetten naar een positieve. Wat zal dat een rust geven!

Meer informatie: nanniesatnight.com

GEN_peuter met boek_Nanny Sue vaste oppas Haarlem
Nanny Sue

Betrouwbare vaste oppas via Nanny Sue

Als je je mugje achterlaat bij een oppas, wil je natuurlijk wel dat dat iemand is bij wie je een goed gevoel hebt. Een van onze favoriete bemiddelingsbureaus voor het vinden van zo’n oppas is Nanny Sue, waar we al eerder over schreven. Nanny Sue is opgericht door de Haarlemse Sally, zelf moeder van drie kleine mugjes. Het bureau richt zich vooral op vaste oppassen voor dagopvang of naschoolse opvang. Daarnaast is er een pool met flexibele oppassen. Die kun je inhuren als je een keer een avondje op stap wil of een paar uur wil sporten.

Nanny Sue vindt het niet alleen belangrijk dat een oppas lief en betrouwbaar is, maar ook dat er een goede en duurzame match is. Er is altijd eerst een intakegesprek, het liefst bij jou thuis. Vervolgens wordt er uitgebreid gekeken welke oppas goed bij je gezin past. Is de oppas een keer ziek, dan probeert Nanny Sue een geschikte vervanger te vinden. Alle oppassen zijn gescreend en getraind. En – heel fijn – de meeste oppassen kunnen ook licht huishoudelijk werk doen of helpen met de logistiek rondom school en sport.

Meer informatie: nannysue.nl

Oppas Haarlem Charly Cares_beter slapen_ouders_baby_haarlem
Charly Cares

Charly Cares helpt je aan Oppas Angels

Een andere fijne oppasservice die we eerder hebben aangeraden, is Charly Cares. Deze oppasservice heeft vaste, naschoolse, flexibele en lastminute oppassen. De lastminute oppassen kun je tot drie uur van tevoren boeken. Perfect voor als je onverwacht weg moet en met spoed een betrouwbare oppas nodig hebt. Charly Cares werkt alleen met gekwalificeerde Oppas Angels, die ze van tevoren hebben ontmoet tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Via de online Oppas App kun je zelf een geschikte oppas bij jou in de buurt vinden. Alle oppassen hebben een uitgebreid persoonlijk profiel met foto of video erbij. Als je het fijn vindt de oppas van tevoren te ontmoeten, kun je eerst een kennismaking boeken. Ouders kunnen de Oppas Angels na afloop met een rating of een review beoordelen via de app. De app heeft bovendien een functie waarmee je voorafgaand of tijdens het oppassen met je Oppas Angel kunt chatten. En je kunt je oppas zelfs vanuit de app betalen. Heel handig!

Meer informatie: charlycares.com

Handige apps voor jonge ouders

Fijn hè, al die bedrijven die je kunnen ontzorgen. Wist je dat er ook allerlei apps zijn die het leven van ouders met jonge kinderen een stuk gemakkelijker maken? Hier twee heel handige:

Babyfoon app

Ligt je mugje in bed en zit jij beneden, in de tuin, voor je vakantiehuisje of tent? Dan kun je je kindje heel handig in de gaten houden met een babyfoon app. Je hebt er alleen je eigen mobiele telefoon en een tweede apparaat (zoals een smartphone of tablet) voor nodig. Populaire babyfoon apps zijn Babyfoon 3G (betaald) en MAM babyfoon (gratis). Beide apps hebben een videofunctie en een slim nachtlampje. Ze hebben ook een terugspreekfunctie, waarmee je op afstand een liedje kunt zingen of tegen je mugje kunt praten. Ben je ergens waar geen wifi is, dan schakelen de apps automatisch over op 3G of 4G.

Baby Tracker

In de app Baby Tracker kun je heel overzichtelijk alle voedingen, slaapjes en schone luiers van je baby bijhouden. Je kunt die informatie ook weer delen met je partner of bijvoorbeeld met de oppas of een arts. Ideaal toch? Er is in de app zelfs plek voor mijlpalen en gezellige kiekjes van je kind.

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: van de verschillende organisaties, Nanny Sue stockfoto

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Charly Cares, MarleenKookt, Nannies at Night, Nanny Sue, de Krat en Spoony. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Maquette in Museum Haarlem

Mugjes in het museum: Museum Haarlem


Geplaatst op 14 november 2018

Artisklas_Kerkuil

Wasberen in Haarlem? Jazeker!

Geplaatst op 5 juli 2018

Paarse en oranje bloemen tijdens Bloemencorso

Bloemen in Haarlem en omstreken

Geplaatst op 5 april 2019

Vorige berichtDe mooiste kinderproducten made in Haarlem en omstreken
Volgende berichtMugjes in het museum: Frans Hals Museum