Eindeloos speelplezier bij Linnaeushof
1 April 2018

Tekst en foto's: Eva Cameron-Bakker 

Yes! Linnaeushof is weer open. Na de winterstop kunnen we eindelijk weer genieten van de meer dan 350 attracties die de speeltuin telt. En van Bennie Broek natuurlijk, de mascotte van de speeltuin. Een bezoek aan Linnaeushof is niet alleen een perfect uitje voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook voor de allerkleinsten. De speeltuin is zo groot dat je er makkelijk een dag kunt vullen. Dat zo’n dag Linnaeushof echt heel leuk is, zie je wel aan de foto’s hieronder.


 


In de speciale peuter- en kleuterspeeltuin kan je mugje heerlijk schommelen, glijden, klimmen en in het zand spelen. Of een kijkje nemen in het huisje van Bennie Broek. Ook heel leuk is het verkeersdorp met trapauto’s, een politiebureau en een brandweerkazerne. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland. En in het overdekte gedeelte, de Wortelberg, kun je Bennie Broek zien optreden.

 

 

De speeltuin heeft ook een eigen treintje: de Linnaeushof Expres. Reuze populair bij kleine kinderen en het rijdt al sinds jaar en dag rondjes om de peuter- en kleuterspeeltuin.

 

 

Linnaeushof heeft heel veel leuke speeltoestellen. De Toffe Toren bijvoorbeeld, waar je jezelf tot tien meter boven de grond kunt hijsen. En het Pioniersdorp, waar kinderen vanaf een jaar of vier lekker kunnen klimmen en klauteren. Er zijn waterfietsen, kabelbanen en er is een zweefbaan boven het water. En wat dacht je van deze superglijbaan, waar je razendsnel op een matje van af kunt roetsjen?

 

 

Ook heel leuk is de Monorail. Hierop kun je samen met je mugje in een karretje een rondje door de lucht fietsen. Anders dan bij de meeste pretparken zijn er bij Linnaeushof maar weinig elektrische attracties. Veel van de speeltoestellen moet je zelf in beweging brengen. Dat maakt dat Linnaeushof een echte speeltuin is, waar kinderen (en ook hun ouders) goed actief bezig zijn.

 

 

Dit buizenstelsel heet de Kruipspin. Veel kinderen zijn er gek op. Keer op keer kruipen ze van de ene kant naar de andere. De hoogste buis is favoriet.

 

 

Een nieuwe attractie in Linnaeushof is het raadselachtige doolhof. Een doolhof dat geen hoge heggen heeft, maar kleine muurtjes. Zo hoeven kleine kinderen niet bang te zijn dat ze verdwalen. Wat grotere kinderen kunnen door vragen te beantwoorden de weg door het doolhof vinden.

 

 

Bij de trampolines kun je waarschijnlijk rustig op een van de bankjes neerploffen, want hier zijn de meeste kinderen wel even zoet. In het overdekte gedeelte is ook een heel groot springkussen.

 

 

Lekker rondjes draaien in de zweefmolen en papa of mama aan het werk zetten. ‘Sneller, papa! We willen sneller!’

 

 

De meeste attracties zijn buiten, maar er is ook een kleine binnenspeeltuin. Perfect voor als er een buitje valt. In de binnenspeeltuin vind je onder andere deze botsautootjes, speciaal voor kinderen tot en met 8 jaar.

 

 

En dan komt toch dat moeilijke moment dat het tijd is om naar huis te gaan... Wat een fijne speeltuin. Een plek om nog vaak naar terug te gaan. Zeker ook op warme dagen in de zomer als de prachtige waterspeeltuin open is.

 

Openingstijden: Linnaeushof is van eind maart tot eind september iedere dag geopend. In oktober is de speeltuin alleen in de weekenden en in de herfstvakantie open. De openingstijden zijn in de weekenden, op feestdagen en van juni tot en met augustus van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op alle andere dagen sluit de speeltuin een uurtje eerder. De waterspeeltuin is alleen bij mooi weer open in de maanden mei tot en met september.
Adres: Glipperweg 4c, Heemstede 


Kosten: Kinderen tot en met 1 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen 13,00 euro. Als je vooraf online boekt krijg je 1 euro korting per persoon. Een pas voor het hele seizoen kost 48,00 euro. Voor 65-plussers en rolstoelgebruikers gelden speciale tarieven. Parkeren kost 6 euro.
Website: www.linnaeushof.nl 

 

Hou onze Facebook en Instagram in de gaten voor nog veel meer dagelijkse tips of koop het boek MUGJES.