In Museum

DinoDag bij Teylers Museum

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

Ben je op zoek naar een echt leuk uitje in de voorjaarsvakantie? Wij hebben de perfecte tip voor je! Op zondag 16 februari kun je namelijk naar de DinoDag in Teylers Museum. Een dag vol te gekke activiteiten rondom dino’s (en Dinomakers), die perfect aansluit bij Dinomakers, de prachtige familietentoonstelling die tot en met 1 juni 2020 in het museum te zien is. Dinomakers laat zien hoe ons beeld van de oertijd en van dinosaurussen de afgelopen twee eeuwen steeds weer veranderd is.

Dinodag Teylers Museum fossiel bekijken

Activiteiten DinoDag

Wat staat er ontzettend veel leuks op het programma tijdens DinoDag. Je kunt bijvoorbeeld naar het fossielenspreekuur. Daar zijn deskundigen van Naturalis die door jou gevonden schatten, zoals botten, schedels, tanden, versteende schelpen of andere fossielen voor je onderzoeken. Of kom kijken hoe wetenschapskunstenaar Remie Bakker een model van een velociraptor maakt van klei. En probeer daarna zelf met klei een dier te maken. Je kunt ook naar een van de speciale kinderlezingen, zoals de lezing ‘Was T. rex een nijdige kip?’ door paleontoloog Eric Mulder, voor kinderen vanaf 6 jaar. Of laat je rondleiden door gastconservator Esther van Gelder. Zij heeft de tentoonstelling Dinomakers helpen samenstellen en kan er prachtig over vertellen. Ook kun je een film kijken en is er een leuke inloopworkshop ‘Schaduwen van Jurassic World’.

Dinokunst in Teylers Museum Haarlem


Tentoonstelling Dinomakers

Tijdens DinoDag breng je natuurlijk ook een bezoek aan Dinomakers. Wij hebben de tentoonstelling al bezocht en waren erg onder de indruk van de fossielen, de modellen, de kleurrijke schilderijen en tekeningen, de toverlantaarnplaatjes en alle spannende verhalen. Een mooie combinatie van bewijsmateriaal en verbeeldingskracht. Vergeet vooral ook niet de korte film te bekijken waarin jonge dino-experts hun kijk geven op de oertijd en vertellen over hun favoriete dino. Erg leuk! Stoere mugjes kunnen op een groot scherm fragmenten uit Jurassic Park bekijken, met een enorme Stegosaurus vlak achter zich…

Teylers Museum speurtocht expo Dinomakers

Speurtocht en tekenhoekje Dinomakers

Speciaal voor de tentoonstelling is er ook een dinospeurtocht met allerlei leuke vragen, tekenopdrachten en stickers. Hiermee kunnen kinderen vanaf een jaar of 6 op een interactieve manier op ontdekkingstocht door de tentoonstelling en door de Eerste en de Tweede Fossielenzaal en de Instrumentenzaal. Achterin de tentoonstellingsruimte is trouwens ook een tekenhoek. Hier kan je mugje zelf een mooie dinotekening maken en ophangen aan de muur. Hoe ziet de dino van jouw mugje eruit? En welke kleur heeft hij eigenlijk?

Teylers Museum tekenhoekje bij expo Dinomakers

Praktische informatie over DinoDag

Datum en tijd: 16 februari 2020 van 11:00 uur tot 17:00 uur
Adres: Spaarne 16, Haarlem
Kosten: Deelname aan de activiteiten is gratis na betaling van museumentree. Entree is €14 voor volwassenen en €2 voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Reserveren: De kinderlezingen zijn niet van tevoren te reserveren. Op de dag zelf kun je bij de kassa een kaartje voor de lezing halen.
Website: teylersmuseum.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker


Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Teylers Museum. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of meld je aan voor onze maandelijke tips!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Rennende paarden op een manege

Pony-doe-dag

Geplaatst op 12 juli 2018

Kat en kinderen in Haarlems hofje

10x leuke gratis uitjes in en rond Haarlem

Geplaatst op 12 maart 2022

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Vorige berichtMugjes Luier Award voor beste verschoonplek
Volgende berichtNes71 wint prijs voor beste verschoonplek in Haarlem