In Speeltuin & kinderboerderij

De Transvaalbuurt in Haarlem: een rondje met de kinderwagen

Dreumes voor Sint Jorisveld Ripperdakazerne Haarlem

Onze Ilse is net 2 jaar geworden en ze is dol op speeltuintjes! Bij ons in de Transvaalbuurt zijn er veel leuke plekken om met een dreumes naartoe te gaan:

Meisje op glijbaan Johannes de Breukstraat Haarlem

Speeltuin Korte Johannes de Breukstraat

Een klein afgesloten speeltuintje (geen toezicht) met een leuke glijbaan en een klimtoestel voor wat oudere kindjes. Voor ons een hele fijne omdat het om de hoek is. We kunnen er dus altijd even heen lopen, ook met heel koud weer als we toch graag naar buiten willen.

Speeltuin Zaanenpark

Fijne afgesloten speeltuin voor kleine kinderen zodat er geen honden plotseling langs komen rennen. Groots opgezet met een paar wipjes, draaitoestellen, een houten boot om in te klimmen en een glijbaan. Laarzen aan als het heeft geregend, want het is hier snel modderig! Het skatepark maakt het Zaanenpark ook voor wat oudere kinderen heel geschikt.

Nelson Mandelapark

Fijne plek om bijvoorbeeld met een loopfietsje heen te gaan om een beetje te oefenen. Ook staat er voor buurthuis de Fjord een afgesloten speeltuintje met een paar kleine toestellen.

Geit in de Kweektuin Haarlem

Kweektuin

De Kweektuin is altijd goed! Vorig jaar is de hele speeltuin vernieuwd en mooi ingericht met duurzame materialen. Er staat een hoge glijbaan, waar je lekker hard vanaf kan! Verder staat er een wip, leuke houten wolken waar je op kunt springen, een draairad, een touw/hang toestel en natuurlijk de dieren: geiten, vogels en kippen! Ook met heel koud weer is de Kweektuin een leuke plek, want binnen kun je lekker spelen in de kas, en het Kweekcafé heeft lekkere koffie en zoetigheid of lunch. Er is zelfs een hele nieuwe natuurspeeltuin (Paddenpoel) bijgebouwd!

Speeltuin Elba (Lucas Meijerstraat 29)

Betaalde speeltuin (70 cent pp) met toezicht op maandagmidag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Deze grote speeltuin is open vanaf 1 maart tot 1 november. We zijn er nog niet geweest maar staat zeker op de wensenlijst voor deze lente en zomer! Check de website voor de specifieke openingstijden want die wisselen per dag.

www.speeltuinelba.nl

Speeltuin Pretoriaplein Transvaalbuurt Haarlem

Speeltuin Pretoriaplein

Een tijdje geleden is het Pretoriaplein feestelijk heropend, de gemeente heeft (met input van kinderen!) de speeltuin opnieuw ingericht. Aan de ene kant van het plein heb je een straatvoetbalveldje, een glijbaan en een groot touw/klimtoestel. Aan de andere kant van het plein staat een wip, een evenwichtsbalk en rekstokken. Voor kleine kindjes zijn vooral de glijbaan en de wip leuk. En op de een of andere manier vindt Ilse het straatvoetbalveldje ook fantastisch (een kleine Lieke Martens in de dop..?).

Boodschappenrondje Transvaalbuurt

Met de Cronjé om de hoek heb je natuurlijk alles bij de hand en veel van de winkeliers zijn dol op kinderen, zoals bij de Turkse supermarkt Akgul aan de Schoterweg, Leo van Rhijn (op de brug bij de Schotersingel achter het station), of de Haarlemse Bakker in de Cronjé. 
En als je een rondje door het groen van de Bolwerken loopt kom je ook langs Koffieduss aan de Schotersingel (kant Kleverparkweg) waar ze heerlijke (to go) koffies verkopen. Voor hun deur staat een leuk klimrek maar daar is Ilse nog te klein voor. Wel een tip voor als je kind iets ouder is want je zit daar heerlijk als het zonnetje schijnt.

Het is niet gek dat er zoveel gezinnen neerstrijken in de Transvaalbuurt, want kindvriendelijk is deze Haarlemse buurt zeker!

Tekst en foto’s: Laura Freling
Foto Kweektuin: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Schelpen zoeken op het strand

IJmuiden: zes uitjes met kinderen

Geplaatst op 11 juli 2019

Vorige berichtMarleenKookt nu ook in Haarlem en omstreken

Volgende berichtBloemen in Haarlem en omstreken