In Kinderkleding, Speelgoed & cadeau

De leukste kinderwinkels buiten het centrum en rondom HaarlemWe besteden altijd veel aandacht aan leuke kinderwinkels in het centrum van Haarlem. Deze keer zetten we eens een aantal winkels buiten de binnenstad of in de dorpen rondom Haarlem in het zonnetje. Je kent ze vast nog niet allemaal. Fijn om te weten dat je ook buiten het centrum van Haarlem prima terecht kunt voor mooie cadeautjes, nieuwe kleding voor je mugje of een leuk kinderboek.

Snoepwinkel Ieteke_Santpoort
Ieteke

Ieteke

In de gezellige Hoofdstraat van Santpoort-Noord zit het nostalgische snoepwinkeltje Ieteke. Alleen al de prachtige kasten vol glazen potten en de ouderwetse weegschaal en kassa maken dit een zeer aantrekkelijk winkeltje. Om nog maar te zwijgen over de honderden soorten snoep die jong en oud doen watertanden… Ouderwets snoep, zoals schuimblokken, zoethout en kaneelkussentjes, maar ook snoep van nu dat populair is op Tik Tok of bijvoorbeeld suikervrij of vegan snoep. Ook erg fijn: voor een bezoek aan Ieteke hoeven mugjes niet meteen hun hele spaarvarken leeg te schudden. Met een paar cent kan je kleintje hier ook al iets lekkers uitzoeken.
Adres: Hoofdstraat 196, Santpoort-Noord (alleen op vrijdag en zaterdag open)
Website: facebook.com

Game Time_speelgoedwinkel_Haarlem_liggend
Game Time

Game Time

Zoek je een leuk cadeautje voor een groot dierenfan, een prins(es) of ridder, een boekenwurm, een spelletjesliefhebber, een kleine uitvinder of een knutselfanaat? Ga dan bij Game Time in de Cronjé langs. Deze mooie, grote speelgoedwinkel heeft zo’n leuk en uitgebreid assortiment dat je er zeker zult slagen!
Adres: Generaal Cronjéstraat 47-51, Haarlem
Website: game-time.nl

Juffrouw Slak kinderwinkels Kleverparkbuurt Haarlem
Juffrouw Slak

Juffrouw Slak

Na de vele bezoekjes aan Verloskundigenpraktijk Kleverpark was even binnenwandelen bij Juffrouw Slak voor mij vaste prik. En nog steeds is deze fijne winkel in de Kleverparkbuurt het omfietsen absoluut waard. Je vindt er prachtige duurzame kinderkleding, mooi kwaliteitsspeelgoed en heel veel leuke accessoires en hebbedingetjes. Bij Juffrouw Slak kun je trouwens ook de haartjes van je mugje laten knippen. Onze eigen blogger Floor van Hej Klippa heeft namelijk een van haar kappersstoelen in de winkel staan.
Adres: Santpoorterstraat 56, Haarlem
Website: kinderwinkel-juffrouw-slak.business.site

Kennemer Boekhandel KB Junior Kleverparkbuurt Haarlem
Kennemer Boekhandel KB Junior

Kennemer Boekhandel

Ben je op zoek naar een mooi kinderboek, dan zit je in de Kleverparkbuurt helemaal goed. De Kennemer Boekhandel aan de Kleverparkweg heeft naast de ‘grote-mensen-boekhandel’ namelijk ook een complete kinderboekwinkel. Waar je trouwens voor veel meer leuks terecht kunt, want KB Junior verkoopt bijvoorbeeld ook spelletjes, puzzels, knuffels, doe-boeken en proefjesdozen. Ook heel fijn: er is een speelhoekje. Kun jij op je gemak rondkijken, terwijl je mugje even lekker zit te spelen.
Adres: Kleverparkweg 3, Haarlem
Website: kennemerboekhandel.nl

Bieperdebiep_Heemstede_speelgoed
Bieperdebiep

Bieperdebiep

We zijn ons met z’n allen gelukkig steeds meer bewust van het belang van duurzaamheid. Dat er op het gebied van duurzaam speelgoed ook een hoop te winnen valt, laat speltherapeut, pedagoog en moeder Celine van Eeden zien. Zij startte in de zomer van 2022 met een geweldig initiatief: Bieperdebiep, een speelgoeduitleenservice voor Haarlem en omstreken met inspirerend speelgoed dat bijdraagt aan de circulaire economie. Al het speelgoed van Bieperdebiep is van goede kwaliteit en heeft een open einde principe. Dat houdt in dat het de nieuwsgierigheid prikkelt en dat kinderen er hun eigen invulling aan kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan de Wobbel, een klimdriehoek, stapelstenen of verkleedoutfits. Is je mugje toe aan wat anders, dan kun je het speelgoed inwisselen voor iets nieuws. Zo wordt je huis geen opslagplaats, blijft het speelgoed in omloop en draag je ook nog eens bij aan een betere wereld!
Adres: Javalaan 36, Heemstede
Website: bieperdebiep.nl

Boekhandel Blokker

Boekhandel Blokker

Deze boekhandel in Heemstede heeft een kinderafdeling waar je je ogen uitkijkt. Eigenaar Arno Koek (misschien ken je hem nog wel van het boekenpanel van DWDD) zorgde er een paar jaar geleden voor dat de winkel een mooie make-over kreeg en dat het assortiment van de boekhandel flink werd uitgebreid. Zowel klassiekers als nieuwkomers voor de kleinste mugjes vind je hier, maar ook veel informatieve en spannende boeken voor wat oudere kinderen. Hou ook de agenda in de gaten, want er zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten in de winkel.
Adres: Binnenweg 138, Heemstede
Website: boekhandelblokker.nl

Toost_Hillegom_kinderkleding_tweedehands_kledingwinkel5

Toost

Ken je Toost in Hillegom al? Een aanrader! In deze fijne winkel laat eigenaresse Lotty zien dat duurzaam en hip prima samengaan. En dat je met ieder budget iets moois kunt kopen. Ze verkoopt niet alleen tweedehands kleding van de wat duurdere merken, maar bijvoorbeeld ook van Zara of Mango. Naast kinderkleding heeft Toost ook speelgoed, leuke tweedehands dameskleding en toffe items voor in huis. Terwijl jij lekker rondneust, vermaakt je kleintje zich wel in de speelhoek. En plof meteen even neer voor een kopje koffie of thee, limonade en wat lekkers. Ook dat kan namelijk bij Toost.
Adres: Hofstraat 2-001, Hillegom
Website: toosthillegom.nl

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Hoofdfoto en foto Boekhandel Blokker: Nicoline van Slingelandt
Foto Juffrouw Slak: Floortje Zengerink
Foto Game Time: Frederiek van Waes

De overige foto’s zijn van de verschillende winkels.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Bieperdebiep, Boekhandel Blokker, Game Time, Ieteke, Juffrouw Slak, Kennemer Boekhandel en Toost. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelen in de duinen me-time Haarlem

6x kindvriendelijke wandelingen rondom Haarlem

Geplaatst op 14 januari 2021

Varen met kinderen in Haarlem

Varen met kinderen in Haarlem

Geplaatst op 10 juli 2019

Vorige berichtTipitentjes van Quins Party: het leukste slaapfeestje van Haarlem
Volgende berichtHerfstvakantie met kinderen in en rond Haarlem