In Evenement & workshop, Museum, Theater

De leukste Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie

Frans Hals Museum_meivakantie_kinderactiviteiten_Jesse Strikwerda

Pasen is nog maar net voorbij en dan staat ineens de meivakantie alweer voor de deur. Gelukkig zijn er weer heel veel leuke vakantieprogramma’s, uitjes en workshops in en om Haarlem. Die zullen je mugje en jou een echt vakantiegevoel geven. Hieronder hebben we een aantal Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie voor je op een rij gezet:

Teylers Museum_Haarlem_kinderactiviteiten in de meivakantie_mugjes

Verwonder je in Teylers Museum

Het eerste en oudste museum van Nederland is voor iedere leeftijd magisch én bij ieder bezoek zie je weer iets anders. Of het nou de enorme fossielen en dierenskeletten, de lichtgevende stenen of de dieren op de schilderijen zijn… er is van alles om je aan te vergapen. Ook Pieter Teylers huis (waar je binnendoor naartoe kunt lopen) is een bezoekje waard. Teylers Museum heeft speurtochten voor kinderen vanaf 5 jaar en kinderen kunnen meedoen aan een Kunst & Vliegwerk inloopworkshop. In de meivakantie leer je in de workshop over het verzamelen van rariteiten. Wil je zelf ook een rariteitenkabinet maken? Ga dan met je familie naar het museum op de tijden die hieronder genoemd worden, maak allemaal een doosje, voeg ze samen en hang jullie eigen rariteitenkabinet met verschillende vakjes thuis aan de muur.

Voor wie: iedereen vanaf 4 jaar
Data workshop: 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 april, 1, 3, 5, 6 en 7 mei van 13:00 tot 15:30 uur
Tijden: Openingstijden algemeen: di t/m zo 10:00-17:00 uur, workshop 13:00-15:30 uur (laatste inloop om 15:00 uur)
Adres: Spaarne 16, Haarlem
Kosten: volwassenen € 15 (gratis met o.a. Museumkaart), kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 17 jaar €2,50. De workshop is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum.
Meer informatie: op deze pagina vind je alle activiteiten in de meivakantie

Superkat-Maurice_familiefilm_Schuur Haarlem_meivakantie

Meivakantie is… genieten in de Schuur

Ga mee op rattenjacht met de slimme Superkat Maurice (8+), verwonder je over de voorstelling Ruzie (6+) of vermaak je bij Het lammetje dat een varken is (4+). Er is weer genoeg te doen, zien en beleven! Wist je dat je de hele vakantie lang lekker mag knutselen, tekenen en kleuren aan de doe-tafel in het Schuurcafé? En als klap op de vuurpijl is er de laatste zondag van de meivakantie disco in de Schuur, van 16:00 tot 17:30 uur. Deze kindernachtclub is altijd een groot succes bij mugjes, die maar wat graag hun dansmoves showen op de dansvloer.

Adres: Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Leeftijd: vanaf 4 jaar (deze meivakantie, er zijn regelmatig voorstellingen voor een nog jonger publiek)
Kosten: familiefilm € 9,50 (volwassenen) € 7 (jeugd), theater € 16 (vanaf 30 jaar), € 11 (jeugd)
Meer informatie: op de website van de Schuur vind je het hele programma voor de meivakantie.

IJmuider Zee en Havenmuseum_meivakantie_kinderactiviteiten_Mugjes Haarlem

Leuke kinderactiviteiten in het IJmuider Zee- en Havenmuseum

Ben je al eens naar dit museum geweest? Het is een echt doe-museum; kinderen mogen (bijna) overal in- en aankomen. Er zijn vier verschillende speurtochten voor families. Verder leren je mugjes hier knopen leggen, kunnen ze kapitein spelen in het stuurhuis van de kotter, in een reddingscapsule kruipen en nog veel meer. Zeker een bezoek waard! Voor kinderen vanaf 10 jaar is er ook nog een escapespel. Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is het motorendraaidag. Dit betekent dat (meestal) acht oude scheepsmotoren draaiend te zien, te horen en te ruiken zijn. In de aanloop naar Koningsdag is het natuurlijk ook leuk om de nieuwe expositie ‘De Oranjes in Velsen’ even te bekijken.

Adres: Havenkade 55, IJmuiden
Openingstijden: In de meivakantie is het museum van zaterdag 29 april t/m zondag 7 mei iedere middag, behalve maandag 1 mei, geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Leeftijd: dit museum is het leukst vanaf 4 jaar
Kosten: Volwassenen € 9,-, jongeren 4 t/m 18 jaar €4,-, vanaf 65 jaar €7,-. Houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.
Meer informatie: zeehavenmuseum.nl

Kinderactiviteiten_Frans Hals Museum Haarlem_herfstvakantie_mugjes_Foto Mo Schalkx_web

Frans Hals Museum: feest voor families

Het Frans Hals Museum is altijd leuk voor families, maar tijdens de vakanties zijn er extra veel kinderactiviteiten. Ga op zaterdag, zondag of woensdag op ontdekkingstocht met de speciale kindertour (6-11 jaar) en doe mee met leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen en naar elkaar. Of leer schilderen met de ‘losse toets’ van Frans Hals bij de schilderworkshop. Ben je wel in voor een feestje? Verkleed je als schutter en ga op de foto met Frans Hals, de BN-er (hoewel geboren in Vlaanderen) uit de 17e eeuw. Op 3 en 5 mei kun je tussen 12:00 en 16:00 uur jouw portret laten tekenen door kunstenaar Jesse Strikwerda. Cool!

Adres: Groot Heiligland 62, Haarlem
Openingstijden: di t/m zo 11:00-17:00 uur
Leeftijd: dit museum is het leukst vanaf 4 jaar
Kosten: gratis t/m 18 jaar en met Museumkaart of CJP-pas, volwassenen € 16, kindertour en schilderworkshop € 7,50
Meer informatie: kijk op de pagina met activiteiten voor kinderen

Nog meer inspiratie

Nog meer ideeën nodig voor leuke Haarlemse kinderactiviteiten tijdens de meivakantie? Als je toch in IJmuiden bent, kijk dan eens naar deze zes leuke uitjes. Koningsdag en Bevrijdingsdag vallen natuurlijk ook in de vakantie. Groot feest!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met de Schuur, Teylers Museum, Frans Hals Museum en het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Wil je ook samenwerken?

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s: van de verschillende locaties, hoofdfoto: Frans Hals Museum

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

DinoDag bij Teylers Museum

Geplaatst op 4 februari 2020

Vorige berichtBevrijdingspop Haarlem 2023
Volgende berichtKindvriendelijk eten in Haarlem en omstreken