In Bos & park, Evenement & workshop

De leukste Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie

Scopo Atletico beweegkamp meivakantie Haarlem

En dan staat ineens de meivakantie alweer voor de deur. De tweede meivakantie in coronatijd. Wie had dat gedacht, vorig jaar rond deze tijd? Nog steeds veel restricties, maar gelukkig zijn er binnen wat mogelijk is voor kinderen toch een heleboel leuke vakantieprogramma’s, uitjes en workshops in en om Haarlem. Die zullen je mugje een echt vakantiegevoel geven. Hieronder hebben we een aantal Haarlemse kinderactiviteiten voor je op een rij gezet:

JiPkids_mugjes_haarlemse kinderactiviteiten_meivakantie_kamp

Op avontuur tijdens de HIPPIE HAPPY HOLIDAY kampdagen van JiPkids

De kampdagen van JiPkids zijn heerlijk avontuurlijk. Hutten en bruggen bouwen. Samen een kampvuur maken en daarboven al zingend broodjes bakken en marshmallows roosteren. Een tractorrit maken. Op pad met de boswachter. Het staat allemaal op het programma! Bij mooi weer mag je mugje helpen een zeepbaan te bouwen. Ook zijn er allerlei spelletjes met een knipoog naar de Koningsspelen. Koekhappen natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook een broekrace, knutselen en springen op de stormbaan. Naast plezier maken staan ook groepsvorming, samenwerken en het sluiten van nieuwe vriendschappen centraal tijdens de kampen van JiPkids.
Leeftijd: 4 – 10 jaar
Datum en tijd: De HIPPIE HAPPY HOLIDAY kampdagen zijn op 28, 29 en 30 april van 9:30 tot 15:30 uur. Wees er snel bij, want donderdag 29 april zit al vol.
Kosten: €160 voor drie dagen, €60 voor een losse dag. Dit is inclusief eten en drinken.
Locatie: Zuidlaan 47, Bentveld
Aanmelden: via jipkids.nl


LOCO Fabriek_Haarlemse kinderactiviteiten_LEGO

Bouwplezier voor LEGO-fans bij de LOCO Fabriek

Kleine LEGO-fanaten kunnen bij de LOCO Fabriek helemaal los in de meivakantie! In de gezellige LEGO-ruimte zijn er namelijk zes te gekke Brick Kids workshops onder begeleiding. Wil jouw mugje liever samen met jou of met opa of oma komen bouwen? Als er geen workshops of kinderfeestjes zijn, kun je met je mugje voor €35 de LEGO-ruimte een uurtje afhuren. Overigens is er voor ouders die echt even zonder kids de stad in moeten ook de mogelijkheid om hun bouwfanaat onder toezicht in de LEGO-ruimte te parkeren. Blijf je een uurtje weg, dan kost het €25. Blijf je twee uur weg, dan betaal je €35. Voor kinderen vanaf vijf jaar en maximaal vier kinderen tegelijk.
Leeftijd workshops: 6 t/m 12 jaar
Datum en tijd workshops: 29 april, 30 april, 1 mei, 6 mei, 7 mei of 8 mei van 10:00 – 12:00 uur (maximaal 8 kinderen per shift)
Adres: Zijlstraat 54, Haarlem
Kosten workshops: €45 (inclusief limonade, een zakje chips of popcorn, diploma en een LEGOtastisch aandenken)
Aanmelden: via loco-fabriek.nl


Fotoworkshop kids Haarlem meivakantie mugjes

Fotoworkshop voor mugjes

Je hebt ze hier vast al een paar keer voorbij zien komen, de fotoworkshops van Nicoline van Slingelandt (schrijver van onder andere Mugjes en Artie Farty) en Eva Cameron (tekstschrijver en fotograaf). Ook in de meivakantie organiseren zij weer iets leuks: een fotowandeling voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Tijdens de wandeling staan er grappige en creatieve opdrachten op het programma die je mugje spelenderwijs iets leren over compositie, weerspiegeling en perspectief. Kinderen kunnen voor deze workshop een digitale camera gebruiken of een smartphone.
Datum en tijd: 3 mei van 10:00 – 12:00 uur
Locatie: We starten en eindigen bij de ingang van de KoepelKathedraal aan het Bisschop Bottemanneplein.
Kosten: €18 per kind (inclusief wat lekkers en fotopost na afloop)
Aanmelden: via nicoline@mugjes.nlNatuur Speeleiland_meivakantie_kinderprogramma_kamp_mugjes_Haarlem

Oranje Buitenfeest en tweedaags Natuurkamp bij het Natuur Speeleiland

Op Koningsdag moet je bij het Natuur Speeleiland zijn! Daar is namelijk een heus Oranje Buitenfeestje met een silent disco, koekhappen, spijkerpoepen en oranje soesjes. Ook Koning Willem is aanwezig. Je kunt met hem op de foto of op speurtocht. Of zing het Wilhelmus, sla je slag op de golfbaan of bouw je eigen paleis.
Leeftijd: alle leeftijden
Datum en tijd: 27 april. Je kunt een tijdslot van 2,5 uur reserveren met een starttijd tussen 9:30 en 16:30 uur.
Kosten: Voor kleintjes tot 1 jaar kost het Oranje Buitenfeest €1, voor kinderen van 2 of 3 jaar €6,50. Kinderen vanaf 4 jaar betalen €9,50. Bij die prijs inbegrepen zitten een entreebewijs, 2,5 uur speelplezier, 8 uitdagingen, een glaasje limonade, een oranje soesje, een koninklijke verrassing en een diploma. Volwassenen betalen €4,95 en krijgen een consumptiebon voor Het Veerkwartier en wat lekkers.
Locatie: A. Hofmanweg 62A, Haarlem
Aanmelden: via chipta.com

Ook het te gekke Natuurkamp is deze meivakantie weer terug bij het Natuur Speeleiland. Naast alles wat er normaal al bij Natuur Speeleiland te doen is, zijn er ook allerlei andere activiteiten voor kinderen. Zo is er een QR-code avonturentocht en een silent disco. Ook kan je mugje meedoen met een bootcamp en met een spannende lasergame battle. Het Natuurkamp wordt sfeervol afgesloten met broodjes die je mugje zelf boven het vuur mag bakken.
Leeftijd: 5 t/m 12 jaar
Datum en tijd: De tweedaagse kampen zijn op 28 en 29 april, 30 april en 1 mei, 3 en 4 mei, 5 en 6 mei of 7 en 8 mei. Elke kampdag start om 10:00 uur en is afgelopen om 16:00 uur.
Kosten: Het tweedaagse kamp kost €100 per kind, inclusief fruit, gezonde snacks en drinken.
Locatie: A. Hofmanweg 62A, Haarlem
Aanmelden: via natuurspeeleilandhaarlem.nlOpmaat_popmuziek_workshop_kinderactiviteiten_mugjes_Haarlem

Workshops Songwriting en Popmuziek van Opmaat

In de meivakantie heeft Opmaat Pianoles weer twee leuke workshops voor mugjes met en zonder piano-ervaring. Tijdens de Workshop Songwriting maken kinderen in kleine groepjes met elkaar een eigen pophit. Ze leren van alles over akkoorden, melodie, rap en drum en zelfs iets over muziekproductie. Aan het eind gaan ze naar huis met een te gek, zelf uitgebracht popnummer. Bij de Workshop Popmuziek kunnen mugjes aan de slag met hun favoriete pophits. Ze leren akkoorden spelen, een bas- en een melodielijn maken en met de originele nummers meespelen. Als afsluiting maken de kinderen een opname en videopresentatie met alles wat zij hebben geleerd. Leuk om thuis te laten zien en horen!
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Data en tijden: De Workshop Songwriting bestaat uit drie lessen van 10:00 tot 11:30 uur, de Workshop Popmuziek uit drie lessen van 10:00 tot 11:00 uur. Beide workshops worden twee keer gegeven op 26, 27 en 28 april en op 3, 4 en 5 mei.
Kosten: De Workshop Songwriting kost €60,- en de Workshop Popmuziek kost €50,-.
Locatie: Klein Heiligland 84, Haarlem
Aanmelden: Aanmelden kan tot en met 23 april via info@opmaat.nl. Vermeld in de email even de volgende gegevens: naam kind, naam en data workshop en (indien van toepassing) aantal jaar pianoles tot nu toe. Wil jouw mugje meedoen met de Workshop Popmuziek? Geef dan ook even zijn of haar top drie popliedjes door.

Renzy_familietour_bollenvelden_mugjes_kinderactiviteiten

Door de bollenvelden toeren met de elektrische autootjes van Renzy

Zoek je nog een leuk en origineel coronaproof uitje voor het hele gezin dat perfect bij deze tijd van het jaar past? Boek dan de Tulpen & Bloemenvelden GPS audiotour van Renzy. Tijdens de tour, geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen, rij je in twee elektrische open Renault Twizies met GPS-navigatie langs molens en bollenvelden. Mugjes krijgen voor onderweg een geheime missie mee. Tijdens een fotospeurtocht gaan ze op zoek naar de cijfercode waarmee ze kluis bij terugkomst kunnen openen en een mooie prijs kunnen verdienen.
Leeftijd: vanaf 4 jaar (kinderzitjes en booster seats aanwezig)
Datum en tijd: Je kunt voor deze tour op alle dagen van de meivakantie een tijdslot boeken. Wees er wel snel bij, want veel slots zijn al volgeboekt.
Kosten: De twee uur durende tour met twee Twizies kost €120.
Locatie: Meer en Duin 36, Lisse
Reserveren: via renzy.nl


Scopo Atletico beweegkamp meivakantie Haarlem

Beweegkamp van Scopo Atletico

Mugjes die van beweging houden, ‘zitten’ goed bij Scopo Atletico! Wij weten uit ervaring dat kinderen daar lekker moe vandaan komen. In de meivakantie organiseert Scopo Atletico beweegkampen in Haarlem en Heemstede. Dat betekent twee dagen onder professionele begeleiding verschillende sporten uitproberen en vrij spelen.
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Datum, locatie en tijd: Op 3 en 4 mei bij Geel-Wit in Haarlem of op 6 en 7 mei bij MHC Alliance in Heemstede. Op beide locaties van 8:30 tot 17:00 uur.
Kosten: € 110 per kind voor 2 dagen, inclusief gezonde lunch en tussendoortjes, beweegpaspoort, medaille en T-shirt.
Aanmelden: via scopoatletico.nlVerhaalvontuur Haarlem mugjes

Door de binnenstad speuren met Verhaalvontuur

Op een leuke en ook nog eens leerzame manier historisch Haarlem verkennen met je mugje? Dat kan met de nieuwe familiespeurtocht van cultuurmakers Rik en Kolja van Verhaalvontuur. Met behulp van de mooie missiekaart speur je met QR-codes door de binnenstad. Je kijkt en luistert naar de verhalen van de storyteller, voert de missies uit en wint een prijs. Te gek toch?
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Datum en tijd: Je kunt de speurtocht activeren wanneer je maar wilt, dus je bent niet aan een bepaalde dag of tijd gebonden. Je moet van tevoren wel even de missiekaart opgehaald hebben bij Anne&Max in de Zijlstraat. Dat kan, ook tijdens de lockdown, van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur en op zaterdag en zondag van 9:00 tot 16:00 uur.
Kosten: De speurtocht kost € 17,50 per gezin.
Locatie: de Haarlemse binnenstad
Reserveren: via verhaalvontuur.nl

Nog meer inspiratie

Nog meer ideeën nodig voor leuke coronaproof activiteiten tijdens de meivakantie? Regel een boekenpakket voor je mugje via de Afhaalbieb. Maak samen een mooie, kindvriendelijke wandeling of probeer geocaching eens. Ook leuk: volg onze fietsroute langs Cruquius en Heemstede en maak een lekker lange picknickstop bij Speelbos Meermond. (Let op: het pontje vaart even niet, maar als je iets verder fietst, kun je over de fietsbrug.) Of huur een bootje en ga met je gezin varen door de Haarlemse binnenstad of richting de Mooie Nel. Succes verzekerd!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met JiPkids, LOCO Fabriek, Natuur Speeleiland, Opmaat, Renzy, Scopo Atletico en Verhaalvontuur. Wil je ook samenwerken?

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: van de verschillende locaties, hoofdfoto: Scopo Atletico

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

boek-thuis-bij-muis-3D

Haarlems schrijfster presenteert bij Kiekeboek

Geplaatst op 29 september 2018

Linnaeushof Bennie Broek

Linnaeushof biedt eindeloos speelplezier

Geplaatst op 20 mei 2021

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

DinoDag bij Teylers Museum

Geplaatst op 4 februari 2020

Vorige berichtPasen met kinderen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtBuggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken