In Evenement & workshop, Museum, Theater

De leukste Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie

Jesse Strikwerda_portrettekenen_kinderactiviteiten_meivakantie_Haarlem_Frans Hals Museum

Pasen is nog maar net voorbij en dan staat ineens de meivakantie alweer voor de deur. Gelukkig zijn er weer heel veel leuke vakantieprogramma’s, uitjes en workshops in en om Haarlem. Die zullen je mugje en jou een echt vakantiegevoel geven. Hieronder hebben we een aantal Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie voor je op een rij gezet:

Palènpa_Park_hutten bouwen_Nieuw Vennep_Hoofddorp_mugjes

Hutten bouwen op Palènpa Park

In Palènpa Park kunnen kinderen van 4 tot en met 14 jaar lekker bouwen! In de meivakantie kun je hier iedere dag terecht, behalve maandag. Er zijn pallets, palen, panelen en ladders en er komt geen zaag of hamer aan te pas. In ongeveer anderhalf uur bouw je je eigen hut op en na het spelen bouw je hem ook zelf weer af. In de partytent of aan de picknicktafel kun je even wat eten of drinken (zelf meenemen of daar bestellen). Lekker avontuurlijk buitenspelen, wij zouden het wel weten!

Leeftijd: 4 tot en met 14 jaar
Kosten: € 30,- per bouwkavel plus €10 per kind voor het bouwen. Ouders (maximaal 2 per bouwkavel) hebben gratis toegang. Per bouwkavel bouw je met maximaal 10 kinderen.
Locatie: Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041, Nieuw-Vennep
Aanmelden: via de website

Workshop_leer_schilderen_als_Frans_Hals_Frans_Hals_Museum_Haarlem_voorjaarsvakantie_mugjes
beeld: Arno Stevens

Doe de kindertour bij het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum (locatie Hof) is eigenlijk altijd een aanrader met kinderen. Het museum is kindvriendelijk, heeft een leuke speurtocht en welk mugje staat er nou niet vol bewondering voor het prachtige 18e-eeuwse poppenhuis? Maar in de meivakantie is er nog meer leuks te doen. Tijdens een speciale kindertour vol bijzondere verhalen en opdrachten ontdekken kinderen de hoogtepunten van het museum. Drie dagen is er een schilderworkshop waar kinderen onder begeleiding van een ervaren museumdocent leren schilderen in de stijl van Frans Hals en Jacob Jordaens. Sowieso is de meivakantie de laatste kans om de tentoonstelling ‘Thuis bij Jordaens’ te bezoeken. Je ziet grappige schilderijen en een indrukwekkende spiegelvloer. En kunstenaar Jesse Strikwerda komt drie middagen langs in Studio F. Hij maakt een portret van je mugje dat je meteen mee kunt nemen (en inlijsten!). Te gek toch?

Leeftijd: alle leeftijden
Datum en tijd: Het museum is open op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De speciale kindertours zijn die dagen van 13:15 tot 14:15 uur (m.u.v. Koningsdag), de schilderworkshops van 11:30 tot 13:00 uur op 23 en 26 april en 1 mei. Op 4 mei is er een extra schilderworkshop van 14:30 tot 16:00 uur. Jesse komt portrettekenen op 29 april en 3 en 7 mei van 12:30 tot 16:00 uur.
Kosten: Volwassenen betalen €16 entree, kinderen t/m 18 jaar en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Voor de tentoonstelling ‘Thuis bij Jordaens’ geldt een toeslag van €2. De kindertour en de schilderworkshop kosten elk €7,50.
Locatie: Groot Heiligland 62 (locatie Hof), Haarlem
Tickets: Tickets voor museum, workshop en kindertour reserveer je via franshalsmuseum.nl.

Opmaat_popmuziek_workshop_kinderactiviteiten_mugjes_Haarlem

Maak je eigen popsong in de meivakantie

Deze meivakantie kun je weer los met je creativiteit en muzikaliteit bij Opmaat Pianoles in Haarlem. Ontdek je innerlijke popster, schrijf samen met een klein groepje kinderen een te gekke song en neem dit vervolgens op als een echte professionele artiest! Je leert van alles over akkoorden, teksten en muziekproductie met als resultaat een single die je zo op Spotify kan uitbrengen. De workshops worden gegeven door vakdocent Jolijn Goethals. Naast dat zij zelf als artiest actief is, gaf ze deze workshop al meerdere keren. Elke keer met een super tof nummer als resultaat. Wil jij meedoen? Geef je dan gauw op!

Voor wie: mugjes vanaf 6 à 7 jaar die van muziek houden en het leuk vinden om samen met anderen creatief bezig te zijn.
Niveau: je hoeft geen instrument te kunnen spelen en als je dat al wel kunt, ga je nog meer leuke nieuwe dingen leren. In de groepen wordt rekening gehouden met je niveau en leeftijd.
Data: 25, 26 en 28 april
Locatie: Klein Heiligland 84, lesruimte 007
Tijd: 10:00 – 11:00 uur (bij veel aanmeldingen volgt eventueel een extra workshop)
Kosten: €60 (3 lessen van een uur)
Aanmelden: mail naar workshops@opmaat.nu en vermeld je naam, leeftijd en eventueel wat info over jezelf.

Stadsschouwburg_kinderactiviteiten_meivakantie_Haarlem_Woezel en Pip

Familievoorstellingen in de Stadsschouwburg

In de Haarlemse Stadsschouwburg kun je ook in de meivakantie weer terecht voor leuke voorstellingen voor het hele gezin. Zo staat op zondag 1 mei van 15:00 tot 16:00 uur Superjuffie op het programma; je kent de boeken en de film vast wel. Deze theatervoorstelling ‘De toren van geluid’ is voor 5 jaar en ouder. Na afloop mag je mugje met Superjuffie op de foto! Voor de echte kleintjes is er op vrijdag 6 mei (van 13:00 tot 14:00 en van 16:00 tot 17:00 uur) een sing-a-long voorstelling van Woezel & Pip. Een muzikaal feest voor kinderen vanaf 2 jaar, waarbij zelfs de ouders niet stil zullen blijven zitten.

Kosten: vanaf €12,50 (inclusief drankje en garderobe)
Locatie: Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23, Haarlem
Leeftijd: Superjuffie 5+ en Woezel & Pip 2+

Kindercorso_HaarlemMarketingbyJoyceGoverde
foto: Joyce Goverde

Kindercorso

Het bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland! Dit kleurrijke feest wordt door heel het land gevierd. De versierde wagens leggen een tocht van 42 kilometer af en komen vervolgens uit in Haarlem. Kickzy verzorgt, samen met gemeente Haarlem en De Bloemencorso, een KinderCorso met allerlei leuke kinderactiviteiten! Versier je fiets voor de optocht, word geschminkt, dans mee met de vrolijke muziek van de lente DJ of geniet van een heerlijk regenboogijsje.

Datum en tijd: 23 april van 14:30-17:30 uur
Locatie: Prinsenhof, Haarlem
Leeftijd: alle leeftijden
Aanmelden: via info@kickzy.nl

Lees ook: ‘Bevrijdingspop Haarlem 2022’

Nog meer inspiratie

Nog meer ideeën nodig voor leuke Haarlemse kinderactiviteiten tijdens de meivakantie? Maak samen een mooie, kindvriendelijke wandeling of probeer geocaching eens. Ook leuk: volg onze fietsroute langs Cruquius en Heemstede en maak een lekker lange picknickstop bij Speelbos Meermond. Of huur een bootje en ga met je gezin varen door de Haarlemse binnenstad of richting de Mooie Nel. Succes verzekerd!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Palènpa Park, Frans Hals Museum, Opmaat, Stadsschouwburg Haarlem en Kickzy. Wil je ook samenwerken?

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s: van de verschillende locaties, hoofdfoto: Frans Hals Museum

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Verkoeling in de stad

Geplaatst op 16 juni 2022

Teylers Museum Haarlem mineralen

Teylers Museum met mugjes

Geplaatst op 22 juli 2020

Vorige berichtMugjes start samenwerking met communicatiebureau Toedoen
Volgende berichtKoningsdag voor kinderen in Haarlem en omstreken