In Bos & park, Lunch & limo

Buggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken

Brasserie Beeckestijn Velsen terras

Het is weer (zo ongeveer) terrasjesweer! Maar waar ga je naartoe als je een kinderwagen voor je uit duwt? Op welk terras strijk je dan neer voor een welverdiend momentje rust? Mugjes weet precies waar je het betere buggyproof terras kunt vinden. Plekken waar je makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar en waar je je niet hoeft te schamen als je baby begint te brullen. Ook handig als je met iemand afspreekt in Haarlem en je hebt kinderen mee. Voor kindvriendelijke lunchplekken in en rond Haarlem kun je hier terecht.

Verborgen parel midden in de stad

Meneer Frans

Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes zijn rijk belegd en je wandelt zo het centrum in.
Website: meneerfrans.nl

Koffie, boekjes en buiten spelen

Coffeestar Haarlem terras

Coffeestar

Voor hoogzwangere moeders met al een beweeglijke peuter is dit de place to be. Het terras is groot, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet sprinten. En als het gaat regenen of je koffie is op, dan ga je gewoon lekker binnen boekjes lezen bij de bibliotheek. Nog boodschappen nodig? Na afloop kun je naar Albert Heijn Raaks lopen of eten kopen bij Mabrouk op de Botermarkt.
Website: coffee-star.nl

Mooiste uitzicht van Haarlem

Dakkas Haarlem uitzicht

De DAKKAS

Midden in het centrum van de stad vind je deze mooie Haarlemse hotspot waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt. De DAKKAS staat bovenop het dak van parkeergarage De Kamp (handig als je met de auto bent) en het uitzicht over de stad is er prachtig. Neem de lift naar de bovenste etage, rol je kinderwagen naar buiten, zoek een plaatsje in de zon op het terras en bestel wat lekkers.
Website: dedakkas.nl

Lekker spelen in een groene oase

Hoeve Duin en Kruidberg
Vanaf 30 maart kun je weer iedere dag terecht bij deze hoeve waarvan het buggyproof terras prachtig in het groen ligt. Er is altijd schaduw te vinden, je kunt parkeren naast de deur, de Ruïne van Brederode is om de hoek, ze hebben lekker lokaal ijs en er zijn skippybeesten voor de kleintjes. Wat wil je nou nog meer?
Website: hoeveduinenkruidberg.nl

Wandelen naar de brasserie

Brasserie Beeckestijn terras met kind

Brasserie Beeckestijn

Tijdens eens uitgebreide wandeling door parkbos Beeckestijn valt je baby of peuter geheid in een diepe slaap. Kun jij mooi even rustig wat eten of drinken bij Brasserie Beeckestijn. De kaart staat vol lekkers en op het terras, waar kleintjes prima kunnen rondscharrelen, is het goed toeven. Slaat het weer om? Binnen is een gezellig speelhoekje en er zijn heerlijke banken met uitzicht over het parkbos.
Website: brasseriebeeckestijn.nl

Relaxen buiten de stad

Buitenplaats Plantage kind in schommel

Buitenplaats Plantage

Dieuwertje Blok schreef ons eens: “Dit is zo’n plek waar ik als volwassene wel mijn partijtje zou willen vieren.” En we geven haar groot gelijk. Als het weer een beetje meezit, krijg je hier een instant vakantiegevoel. Ga schommelen, drink wat en geniet. Niks moet.
Website: buitenplaatsplantage.nl

Ga je liever naar het strand? Kijk dan even naar ons lijstje kindvriendelijke strandtenten. Of check onze 9 tips voor kindvriendelijk lunchen in en rond Haarlem.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Handen van vader en baby op de piano

6x muziek maken voor kinderen in Haarlem


Geplaatst op 17 oktober 2019

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Vorige berichtAnnemieke’s Pluktuin
Volgende berichtDe Transvaalbuurt in Haarlem: een rondje met de kinderwagen