In Bos & park, Lunch & limo

Buggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken

Eva - Beeckestijn (brasserie) 03

Stel: je komt met kleine kinderen in Haarlem wonen (of in Overveen of Heemstede, of ergens anders in de buurt). Al snel wil je wel eens op onderzoek uit, maar waar ga je naartoe als je een kinderwagen voor je uit duwt? En op welk terras strijk je dan neer voor een welverdiend momentje rust? Mugjes heeft een paar buggyproof terrasjes voor je op een rij gezet. Plekken waar je makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar en waar je je niet hoeft te schamen als je baby begint te brullen. Mooi zomers weer erbij en genieten maar.

Midden in de stad

Meneer Frans

Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes zijn rijk belegd en je wandelt zo het centrum in.
Website: meneerfrans.nl

Groot en overzichtelijk

Coffeestar

Voor hoogzwangere moeders met al een beweeglijke peuter is dit de place to be. Het terras is groot, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet sprinten. En als het gaat regenen of je koffie is op, dan ga je gewoon lekker binnen boekjes lezen bij de bibliotheek. Nog boodschappen nodig? Na afloop kun je naar Albert Heijn Raaks lopen of eten kopen bij Mabrouk op de Botermarkt.
Website: coffee-star.nl

Mooi uitzicht

De DAKKAS

Midden in het centrum van de stad vind je deze mooie, nieuwe Haarlemse hotspot waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt. De DAKKAS staat bovenop het dak van parkeergarage De Kamp (handig als je met de auto bent) en het uitzicht over de stad is er prachtig. Neem de lift naar de bovenste etage, rol je kinderwagen naar buiten, zoek een plaatsje in de zon op het terras en bestel wat lekkers.
Website: dedakkas.nl

Voeten in het zand

De Oerkap

Dit is een plek waar je perfect kunt afspreken met iemand die met de trein naar Haarlem komt. Samen hobbel je met de buggy’s naar De Oerkap, je parkeert je kind in het zand (wel opletten natuurlijk, zo langs het water) en je bent makkelijk een hele middag zoet. Een bijzonder adresje.
Website: oerkap.nl

Enorme zandbak

PKH Bloemendaal (eerst: de Kidshen / bij Cootje)

Pannenkoeken en een zandbak: sowieso een gouden combi. Tel er kleurpotloden en een mooie groene omgeving bij op en je hebt ’t Pannenkoekenhuisje in Bloemendaal te pakken. Per september 2018 wordt deze monumentale locatie bestierd door nieuwe eigenaren. Je kunt al terecht bij PKH, maar in maart 2019 kunnen we de officiële opening verwachten. Ben je hier met kleine mugjes? Wandel dan meteen even langs de hertjes, oudere kinderen kunnen mee naar het naastgelegen Thijsse’s Hof (met blotevoetenpad!).
Website: komt nog

Bij het bos

Brasserie Beeckestijn

Tijdens eens uitgebreide wandeling door parkbos Beeckestijn valt je baby of peuter geheid in een diepe slaap. Kun jij mooi even rustig wat eten of drinken bij Brasserie Beeckestijn. De kaart staat vol lekkers en op het terras, waar kleintjes prima kunnen rondscharrelen, is het goed toeven. Slaat het weer om? Binnen is een gezellig speelhoekje en er zijn heerlijke banken met uitzicht over het parkbos.
Website: brasseriebeeckestijn.nl

Buiten de stad

Buitenplaats Plantage

Dieuwertje Blok schreef ons eens: “Dit is zo’n plek waar ik als volwassene wel mijn partijtje zou willen vieren.” En we geven haar groot gelijk. Als het weer een beetje meezit, krijg je hier een instant vakantiegevoel. Ga schommelen, drink wat en geniet. Niks moet.
Website: buitenplaatsplantage.nl

Ga je liever naar het strand? Kijk dan even naar ons lijstje kindvriendelijke strandtenten. Of check onze 9 tips voor kindvriendelijk lunchen in en rond Haarlem.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Pepers_kindje

Peper’s Pannekoekenhuis

Geplaatst op 19 oktober 2018

Pixabay high-tea

High tea met je mugje

Geplaatst op 12 december 2018

Vorige berichtSpeelbos Meermond
Volgende berichtHaarlemse kinderuitjes waar je nog niet aan toekwam