In Bos & park, Lunch & limo

Buggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken

Terras Kweekcafé in de Kweektuin

De terrassen zijn weer open! Maar waar ga je naartoe als je een kinderwagen voor je uit duwt? Op welk terras strijk je neer voor een welverdiend momentje rust en frisse buitenlucht? Mugjes weet precies waar je het betere buggyproof terras vindt. Plekken waar je makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar en waar je je niet hoeft te schamen als je baby begint te brullen. Ook handig als je met iemand afspreekt in Haarlem en je hebt kinderen mee. Voor kindvriendelijke lunchplekken in en rond Haarlem kun je hier terecht.

Verborgen parel midden in de stad

Nicoline_Meneer Frans_kindvriendelijke buggyproof terrasjes_Haarlem_mugjes

Meneer Frans

Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes zijn rijk belegd en je wandelt zo het centrum in.
Adres: Klein Heiligland 8, Haarlem
Website: meneerfrans.nl

Mooiste uitzicht van Haarlem

DAKKAS Haarlem_buggyproof terrasjes_kindvriendelijk_mugjes

De DAKKAS

Midden in het centrum van de stad vind je deze mooie Haarlemse hotspot. De DAKKAS staat bovenop het dak van parkeergarage De Kamp (handig als je met de auto bent) en het uitzicht over de stad is er prachtig. Neem de lift naar de bovenste etage, rol je kinderwagen naar buiten, zoek een plaatsje in de zon op het terras en bestel wat lekkers.
Adres: De Witstraat 1A, Haarlem
Website: dedakkas.nl

Lekker spelen in een groene oase

Juliette_Hoeve Duin & Kruidberg_800x600_buggyproof terra

Hoeve Duin en Kruidberg
Vanaf 28 april kun je weer iedere dag terecht bij deze hoeve waarvan het buggyproof terras prachtig in het groen ligt. Er is altijd schaduw te vinden, je kunt parkeren naast de deur, de Ruïne van Brederode is om de hoek, ze hebben lekker lokaal ijs en er zijn skippybeesten voor de kleintjes. Oh, en vanaf hier wandel je zo de duinen in. Wat wil je nou nog meer? Vanaf 10 uur is de ‘to go’ nog steeds geopend, van 12 tot 18 uur mag je neerstrijken op het terras. Feest!
Adres: Duin- en Kruidbergerweg 89, Santpoort-Noord
Website: hoeveduinenkruidberg.nl

Anne_Kraantje Lek_Overveen_speeltuin_buggyproof terras_kindvriendelijk_mugjes

Kraantje Lek

Een grote favoriet van veel jonge ouders in en rond Haarlem en als je het ziet, snap je waarom. Een ruim terras met goed zicht op de prachtig verbouwde speeltuin, aan de voet van duin het Blinkert. Als het echt warm is, gaat de sproeier aan. Kinderen blij, wij blij.
Adres: Duinlustweg 22, Overveen
Website: kraantjelek.nl

Relaxen in het groen

Buggyproof terras_mugjes_Buitenplaats Plantage

Buitenplaats Plantage

Dieuwertje Blok schreef ons eens: “Dit is zo’n plek waar ik als volwassene wel mijn partijtje zou willen vieren.” En we geven haar groot gelijk. Als het weer een beetje meezit, krijg je hier een instant vakantiegevoel. Ga schommelen, drink wat en geniet. Let wel op klein grut, er is water zonder omheining op het terrein. Vooraf reserveren noodzakelijk.
Adres: Vogelenzangseweg 49B, Vogelenzang
Website: buitenplaatsplantage.nl

Stadstrand de Oerkap vanaf het water

Stadsstrand de Oerkap

Dit is één van de meest relaxte plekken van Haarlem, als je het ons vraagt. Voetjes in het zand, emmertje en schepje mee en genieten maar! De pizza’s (ook af te halen, zelfs als je gaat varen) zijn hier heerlijk.
Adres: Harmenjansweg 95, Haarlem
Website: oerkap.nl

Nicoline_Museumcafe Thuys_buggyproof terras_Haarlem_kindvriendelijk_mugjes 800x600

Museumcafé Thuys

Deze mooie stek met uitzicht op de Haarlemse Bolwerken herbergt niet alleen het Museum van de Geest (voormalig Dolhuys), maar ook een museumcafé met een ideaal terras. Lekker rustig in het groen, op loopafstand van het station en met een coole glijbaan voor de mugjes. Let wel op bij het water! Thuys is nu open van woensdag t/m zondag, van 12:00 tot 18:00 uur.
Adres: Schotersingel 2, Haarlem
Website: museumvandegeest.nl/bezoek/museumcafe

Nicoline_Theehuis de Haarlemmerhout 800x600_buggyproof terras_Haarlem

Theehuis de Haarlemmerhout

Terwijl je mugjes zich vergapen aan de herten, kies jij alvast iets lekkers van de menukaart. Dit theehuis is al jaren vaste prik voor gezinnen die een frisse neus willen halen. Met een kinderboerderij, park en midgetgolf op loopafstand is deze locatie perfect voor een heel dagdeel aan vermaak voor groot en klein.
Adres: Hertenkamplaan 1, Haarlem
Website: dehaarlemmerhout.nl

Terras Kweekcafé in de Kweektuin

Kweekcafé

Ook al zo’n fijne alles-in-één plek, met speeltuin, kabouterpad en dit Kweekcafé, waar je je zo een paar uur prima vermaakt. Je kunt hier ook regelmatig plantjes of andere mooie producten kopen.
Adres: Kleverlaan 9, Haarlem
Website: kweekcafe.nl

Ga je liever naar het strand? Kijk dan even naar ons lijstje kindvriendelijke strandtenten.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Eva Cameron-Bakker
Foto Hoeve Duin & Kruidberg: Juliette Zwagemakers

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisje met schmink en suikerspin op Houtfestival

De leukste festivals voor het hele gezin

Geplaatst op 22 mei 2019

Twee acteurs in denkbeeldige boot

Black Cat Theatre

Geplaatst op 17 april 2019

Vorige berichtSleeën in en rond Haarlem: waar zijn de beste sleehellingen?
Volgende berichtMinibiebjes en KinderzwerfboekStations in Haarlem