Bloemenweekend in Haarlem
20 April 2018

Tekst: Floor Zengerink | Foto: Eva Cameron-Bakker

 

Aanstaande zaterdag rijdt het Bloemencorso door de Bollenstreek. Zaterdagmorgen 21 april vertrekken de praalwagens rond 9:30 uur vanuit Noordwijk naar Haarlem en rond 21:30 komt het bloemencorso verlicht binnenrijden in het centrum van Haarlem.

 

Kindercorso
Voor de mugjes is er een gratis kindercorso. Zaterdag tussen 15:00 en 16:30 uur kunnen de mugjes hun eigen voertuig versieren en aan het einde van de optocht is er voor iedereen een verrassing. Maar kijken is ook leuk!

 

Parade
Mugjes en hun ouders verzamelen met hun eigen voertuig om 15:00 uur voor de Wilhelminakerk op de Gedempte Oude Gracht. Hier krijgen de mugjes bloemen om hun voertuig mee te versieren. Hierna volgt de parade onder begeleiding van de Muggenblazers en de Turfmarkt is het eindstation. Mocht je de praalwagens missen op zaterdag, dan zijn ze zondag nog te bewonderen op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem en op de Boulevard in Noordwijk aan Zee.

 

De Nieuwe Bavo
Nog een extra weekendtip: de nieuwe Bavo is versierd met bloemstukken. Je waant je in een bloemenzee van pasteltinten. Een bezoekje waard! Het hele weekend zijn er rondleidingen georganiseerd langs alle hoogtepunten. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er leuke kinderactiviteiten in de nieuwe Bavo. Aan een grote tafel kunnen mugjes hun eigen ketting of armbandje van bloemen maken.

 

Tijd: dagelijks vanaf 20 april t/m 27 april van 10:00 uur tot 23:00 uur.
Kosten: €2,50 tot €7,50
Adres Nieuwe Bavo: Leidsevaart 146, Haarlem

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar.