In Evenement & workshop, Museum

Bloemen in Haarlem en omstreken

Paarse en oranje bloemen tijdens Bloemencorso

Fluitende mensen, zonnestralen op je gezicht en vooral heel veel bloemen! Die zijn er deze lente weer volop in en rond onze stad te vinden. Lees gauw verder voor de mooiste boeketten, (pluk)tuinen om door te struinen en de leukste kinderactiviteiten in en rondom Haarlem.

Gezicht van bloemen tijdens Bloemencorso

Bloemencorso

Met het thema “Changing World” zal voor de 72ste keer het bloemencorso van de Bollenstreek plaatsvinden. Op zaterdag 13 april maken de praalwagens voorzien van de mooiste gekleurde bloemen de 40km lange tocht vanaf Noordwijk via Hillegom, Bennebroek en Heemstede tot aan Haarlem. Rond 21:30 uur komen ze aan op de Gedempte Oude Gracht, waar ze ook zondag 14 april nog te bewonderen zijn. Een mooi gezicht, ook voor de kleinste mugjes. Er is ook een kindercorso, vanaf 14:30 uur op het Prinsenhof Haarlem (bij het Stedelijk Gymnasium). Daar mogen kinderen hun fiets versieren en er is vermaak voor groot en klein. Aanmelden kan hier.

Voor meer info over alle bloemenevenementen zie: www.haarlembloeit.nl

De nieuwe Bavo bloeit letters voor de kathedraal

De nieuwe Bavo bloeit

Door heel Haarlem vind je prachtige bloemen, maar het hoogtepunt van de stad is dit jaar in de nieuwe Bavo te zien. Van 5 t/m 13 april is de kathedraal vol met prachtige, verrassende en vernieuwende bloemenkunstwerken versierd. De bloemversieringen zijn de examenwerken van studenten en leerlingen uit het groene onderwijs. Dit bloeiend schouwspel is zeker een bezoekje waard.

Meer informatie is te vinden op: www.denieuwebavobloeit.com

Expositie 200 soorten groen Teylers Museum

200 soorten groen

De (wat) oudere mugjes die houden van flora en fauna, kunnen hun hart ophalen in het Teylers Museum. Van de mooiste botanische schilderijen tot tekeningen van bijzondere dieren, je ziet ze in de tijdelijke tentoonstelling van de gebroeders Bauer. Deze lenteachtige tentoonstelling van bloemen, planten en dieren is t/m 12 mei 2019 te bewonderen.

Praktische informatie over de komende kinderactiviteiten vind je hier.

Bloeiende paarse bloemen bij Landje van de Boer

Landje van de boer

Op de grens van Overveen en Bloemendaal ligt een kleine oase vol groente, kruiden, bloemen en bomen. Van een aanschuiflunch tot de kindertuinclub, het hele jaar door organiseert ‘het Landje’ volop activiteiten voor jong en oud(er). Het Landje is geopend op woensdag- en vrijdagochtend van 10:00-12:00 uur en op zondagmiddag van 14:00-17:00 uur.

De actuele agenda is te vinden op: www.landjevandeboer.nl

Bloemen Plukweide

Een kwart van het voormalige voetbalveld aan de rand van het Haarlemse centrum, is omgetoverd tot een biologische bloemen- en groentetuin. Stel zelf de mooiste boeketten samen of raak geïnspireerd door de boer. En breng vooral een bezoekje aan de nieuwe natuur speelweide. Tijdens het Lentefeest op 6 april kan je ideeën uitwisselen over hoe deze er verder uit kan komen te zien.

Voor meer informatie over het Lentefeest, de collectieve moestuin, of openingstijden: www.plukweide.nl

Meisje ruikt aan bloem bij Annemiekes Pluktuin

Annemieke’s Pluktuin

Duizenden biologische bloemen in de mooiste kleuren klaar om geplukt te worden. Wij schreven al eerder uitgebreid over deze fijne plek.

Voor meer informatie en openingstijden: www.annemiekespluktuin.nl

Zomerbloemen Pluktuin

Iets verder weg (in Nes aan de Amstel), maar ook zeker een bezoekje waard is deze fantastische pluktuin. De tulpen en narcissen zijn volop in bloei en klaar om geplukt te worden. Tijdens de schoolvakanties is er een aantal knutselactiviteiten en workshops voor kleine bezoekers en ook voor een kinderfeestje ben je hier aan het juiste adres. En heb je van het plukken dorst gekregen, dan is er binnen limonade met een eetbare bloem en wat lekkers te vinden.

Voor openingstijden van de tuin en overige activiteiten kijk op: www.zomerbloemenpluktuin.nl

Keukenhof

Bekend als de grootste tuin van Europa is ook deze eeuwenoude tuin zeker met mugjes een bezienswaardigheid. Zo maak je niet alleen prachtige foto’s maar is er o.a. ook een speeltuin, speurtocht en doolhof in het park te vinden. Genoeg voor een dag vermaak tussen de bloemen!

Voor entreeprijzen en agenda zie: www.keukenhof.nl of www.bollenstreek.nl

Tekst: Fatima Fazli-Vermeulen
Foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto’s Teylers Museum en Landje van de Boer: Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Bloemen plukweide Haarlem

Fietsen met je kind naar Cruquius en Heemstede

Geplaatst op 29 augustus 2019

Haarlems Dagblad artikel Mugjes Luier Awards

Mugjes Luier Award voor beste verschoonplek

Geplaatst op 22 januari 2020

Vorige berichtDe Transvaalbuurt in Haarlem: een rondje met de kinderwagen
Volgende berichtMet je peuter naar het theater