In Lunch & limo, Museum, Speelgoed & cadeau, Speeltuin & kinderboerderij

Binnen spelen

Eva - regenlaarzen

In Nederland kun je helaas niet altijd met goed fatsoen buitenspelen. Nou zijn wij voorstanders van laarzen aan en gaan, maar soms heb je (of heeft je kind) even geen zin in een modderdag. En we weten allemaal wat er met de meeste kinderen gebeurt als ze te lang binnen zitten. Iets met muren en stuiteren.

 Daar kunnen we dus maar beter op voorbereid zijn.

Als het regent, kun je natuurlijk met je grut naar een binnenspeeltuin (bijvoorbeeld Monkeytown Haarlem), maar daar krijg je vaak wel heel (heel) veel input. Daarom delen we wat alternatieven met je, die het bij onze kinderen goed doen.

Vijf locaties waar je binnen kunt spelen (of schuilen tijdens een buitje) in Haarlem:

Meneer Paprika, centrum
De allereerste druk van het boek Mugjes werd hier gelanceerd, need we say more? Wij houden van dit speelgoedwarenhuis waar kinderen met treinen en Kapla kunnen spelen, de kaart echt kindvriendelijk is en het interieur vrolijk.
Koningstraat 19-21, Haarlem

Kweekcafé, kleverparkbuurt
Ook zonder café was deze plek al geweldig voor kinderen, met het kabouterpaadje, de dieren, speeltoestellen en het grasveld voor de deur. Het Kweekcafé is een goede aanwinst (of het nou regent of niet) en er is ook nog een natuurspeelplek bij.  They had us at hello.
Kleverlaan 9, Haarlem

Bibliotheek Haarlem Centrum / Coffeestar
Boekjes lezen en koffie: een gouden combinatie, toch? Voorlezen is heel goed voor kinderen en het geeft jezelf vaak ook even een goed rustmoment. Kinderen kunnen hier zelf een boek uitzoeken in de lage bakken. Coffeestar zorgt voor koffie, thee of sap (en taart!) op een druilerige dag.
Gasthuisstraat 32, Haarlem

ABC Architectuurcentrum, centrum
Het fijne van het ABC Architectuurcentrum (behalve dat kinderen er mogen bouwen met 60.000 LEGO-steentjes!) is dat kinderen er op een leuke manier in aanraking komen met de architectuur van Haarlem en omstreken. Kan jouw mugje op de grote maquette de Koepel, de Adriaan, de Sint-Bavokerk en het Spaarne aanwijzen?
Groot Heiligland 47, Haarlem

Archeologisch Museum, Haarlem centrum
Ideaal voor kleine speurneuzen, dit leuke museum onder de grond. Het museum is zowel voor kinderen als voor volwassenen gratis. Met een speurtocht en allerlei leuke opdrachtjes leer je er van alles over de geschiedenis en de bodemschatten van Haarlem. Ook kan je kind er zelf voor archeoloog spelen.
Grote Markt 18k, Haarlem

Er zijn ook speeltuinen waar je binnen terecht kunt en natuurlijk is het minstens zo leuk om thuis te spelen. Maak een hindernisbaan, zet brooddeeg op tafel of maak een schilderij met blaadjes. Inspiratie nodig? Kijk eens op de Pinterest pagina van Mugjes of download gratis onze DIY ideeën.

tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva - Elswout (herten kijken) 01

Stoere uitjes voor Vaderdag 

Geplaatst op 12 juni 2018

Elsa Natuurspeeleiland

Natuurspeeleiland bij de Veerplas

Geplaatst op 15 februari 2019

Vorige berichtKinderschoenen… waar koop je die?
Volgende berichtKindvriendelijk lunchen in Haarlem en omstreken