In Evenement & workshop, Theater

Bevrijdingspop Haarlem 2022

Nederlandse vlag_Bevrijdingspop Haarlem_kinderfestival 2022

Bezoek het kinderfestival van Bevrijdingspop Haarlem met je mugje

Sinds jaar en dag is dit het grootste festival op 5 mei: Bevrijdingspop Haarlem in de Haarlemmerhout. Ook wel ‘De Hout’ volgens locals. Op dit gratis festival kun je terecht voor een mix van popmuziek uit binnen- en buitenland, een aantal kramen met zonnebrillen, hoeden en andere snuisterijen en natuurlijk het kinderfestival. Wat er precies te doen is tijdens het kinderfestival in het Florapark (aan de andere kant van de Dreef)? Wij geven je alle ins and outs.

Bevrijdingspop Haarlem 2022_kinderfestival_mugjes-foto-Molina-Backx
foto: Molina Backx

Bezoek een voorstelling op het Hero Kindercentra podium

Het kinderfestival van Bevrijdingspop Haarlem wordt georganiseerd door Hero Kindercentra. Op het podium vinden er tot 19:00 uur de gehele dag optredens plaats en ook in de rest van het Florapark is er genoeg te doen.

Bezoek bijvoorbeeld om 12:15 de voorstelling Biggetje Basje van Theater Zwuf over een biggetje dat geen varken wil zijn. Tijdens deze vrolijke voorstelling mag je mugje lekker meezingen en spelen.

Om 13:15 is het tijd voor de goochelshow van Jasper Oberon met de meest hilarische en onbegrijpelijke trucs en daarna vanaf 14:00 uur kunnen kinderen van 2 t/m 12 jaar terecht op het podium voor een workshop kinderdans.

Bevrijdingspop Haarlem is niet compleet zonder de traditionele zweefmolen. Zweven is leven!

Bevrijdingspop Haarlem 2022 mugjes
foto: Bevrijdingspop Haarlem

Activiteiten tijdens het Kinderfestival

In het park naast het podium vinden er allerlei activiteiten plaats. Ga lekker knutselen, laat je schminken en roetsj van de stormbaan.

Dit jaar is ook Kids & Cake aanwezig, waar je mugje een lekkere brownie mag versieren. Laat je kleintje kliederen met gesmolten chocolade en de mooiste eetbare decoraties. En daarna is het natuurlijk tijd om….de brownie op te snoepen.

Voor bewegingsspelletjes kunnen de iets oudere kinderen op het Kinderfestival terecht bij Scopo Atletico. Laat je kind meedoen met een van de sport- en spelactiviteiten waarbij zij zich op zowel motorisch, sociaal en persoonlijk vlak leren ontwikkelen.

Ook staat er op het Kinderfestival een voorleestent. Ga hier samen met je kroost een boekje lezen of woon een van de voorleessessies bij van de medewerkers van de Bibliotheek, uitgeverij Clavis en boekhandel de Vries van Stockum.

Locatie: Haarlemmerhout (Bevrijdingspop) en Florapark (kinderfestival), Haarlem
Meer informatie: Bevrijdingspop.nl

Lees ook ‘De leukste Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie’

Tekst: Marieke Beumer
Foto’s: MabelAmber via Pixabay, Molina Backx, Bevrijdingspop Haarlem

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Toost_Hillegom_kinderkleding_tweedehands_kledingwinkel4

Tweedehands kinderkleding in Haarlem

Geplaatst op 3 november 2022

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Muziekles in Haarlem_muziek_voor_kinderen_mugjes

6x muziekles en zangles voor kinderen in Haarlem

Geplaatst op 2 september 2022

Vorige berichtKoningsdag voor kinderen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtKinderkappers in Haarlem: de 6 beste volgens Mugjes