In Bos & park

Annemieke’s Pluktuin

Tulpen plukken in Annemieke's Pluktuin

Heb jij een mugje dat gek is op bloemen? Of een mugje dat regelmatig thuiskomt met een knuistje vol madeliefjes uit het park? Dan moet je zeker een keer naar Annemieke’s Pluktuin, een biologische kwekerij in Hillegom waar je zelf mag plukken en een mooi boeket met verse bloemen kunt samenstellen.

Zelf tulpen plukken

Geel, wit, roze, paars, oranje… Als je in het voorjaar het parkeerterrein van Annemieke’s Pluktuin oprijdt, zie je in de verte al de prachtige, gekleurde tulpenvelden. Vanaf begin maart kun je in de kas tulpen plukken en als het weer meezit, kun je vanaf eind maart ook buiten terecht. Na een korte uitleg en gewapend met een matje waarin je de tulpen kunt verzamelen, mag je zelf tussen de bloemenvelden wandelen en kiezen welke tulpen je graag wilt. Alles in één kleur of een vrolijk boeket met allerlei kleuren? Let wel goed op dat je de tulpen recht omhoog uit de grond trekt, zodat je mooie lange stelen houdt. Mugjes vanaf een jaar of vijf kunnen dat prima zelf, kleinere mugjes hebben misschien wat hulp nodig. De meeste kinderen zijn trouwens niet meer te stoppen als ze eenmaal aan het plukken zijn, dus bedenk van tevoren maar vast wie je nog meer blij kunt maken met een mooi boeket…

Jongetje met zomerbloemen bij Annemieke's Pluktuin

Zomerbloemen uit Annemieke’s Pluktuin

Eind april, begin mei is de tulpentijd voorbij. Gelukkig kun je in juli alweer voor zomerbloemen bij de pluktuin terecht. Wel meer dan honderd soorten staan er. Bekende bloemen, maar ook minder bekende, oud-Hollandse bloemen die je niet zomaar bij de bloemenwinkel kunt kopen. Je eigen boeket samenstellen werkt net even anders dan bij de tulpen. Zomerbloemen trek je namelijk niet uit de grond, maar knip je af. In plaats van een matje krijg je een emmer en een snoeischaar mee. Kinderen mogen de bloemen zelf afknippen, maar kleintjes moeten natuurlijk wel een beetje geholpen worden met die snoeischaar.

Limonade en zelfgebakken appeltaart

Annemieke heeft trouwens niet alleen prachtige bloemen, ze heeft ook heerlijke zelfgebakken appeltaart. Die kun je bij een kopje thee of koffie of een glaasje limonade bestellen en opeten op het terras met uitzicht over de bloemenvelden. Al met al is dit een geweldig uitje als het mooi weer is, zeker als je op de fiets gaat!

Openingstijden: Wanneer je precies kunt komen plukken, hangt af van het weer. Tulpen plukken kan meestal van maart tot ongeveer eind april, half mei. Voor de zomerbloemen kun je in juli, augustus en september bij de pluktuin terecht. Houd de website en de Facebook-pagina van de pluktuin in de gaten om te zien van wanneer tot wanneer en op welke dagen er precies geplukt kan worden.
Adres: Haarlemmerstraat 15a, Hillegom
Kosten: Tulpen pluk je voor 0,25 euro per stuk. Wat een boeket zomerbloemen kost, hangt af van de grootte van het boeket, maar minimaal 7,50 euro.
Website: annemiekespluktuin.nl

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: Eva Cameron-Bakker en Frederiek van Waes

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

IJmuider Zee- en Havenmuseum met mugjes


Geplaatst op 17 april 2019

Eva_FransHalsMuseum_Hof_Poppenhuis

Mugjes in het museum: Frans Hals Museum

Geplaatst op 9 augustus 2018

Eva_10 - rennende paarden 1

Pony-doe-dag

Geplaatst op 12 juli 2018

Vorige berichtLinnaeushof biedt eindeloos speelplezier
Volgende berichtBuggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken