In Evenement & workshop, Speelgoed & cadeau

Als je mugje jarig is in coronatijd

Eva_jarig in coronatijd

Vol trots met een mooie verjaardagsmuts op dat bolletje traktaties uitdelen op de crèche of op school. Ongeduldig wachten tot het eerste verjaardagsbezoek zich eindelijk aandient. Aftellen tot het kinderfeestje. Is je mugje jarig in coronatijd? Dan zit het er dit jaar helaas even niet in. Hoe je er toch een gezellige, feestelijke verjaardag voor je kind van maakt? Onderstaande tips zorgen hopelijk voor wat inspiratie.

Muffins bakken

Samen bakken

De meeste mugjes zijn gek op bakken. En bij een verjaardagsfeestje hoort natuurlijk zoetigheid! Dus duik gezellig met je mugje de keuken in en bak een lekkere taart of maak muffins met het muffinpakketje van Meneer Paprika. Je kunt ook een cupcake cup organiseren voor het hele gezin en kijken wie de beste, mooiste, lekkerste cupcake maakt. Voor de versiering van je cupcakes en muffins kun je trouwens ook onze leuke Mugjes prikkers gratis downloaden. Geen tijd om zelf te bakken? Kijk eens naar de overheerlijke taarten die je bij My sweet dear of By Lima kunt bestellen.

Het huis lekker overdadig versieren

Zo’n aangepast verjaardagsfeest is een goede reden om eens flink uit te pakken. Versier je normaal alleen de woonkamer en de stoel van de jarige, dan kun je dit jaar ook eens de gang, het trappenhuis, de kamerdeur van je mugje of zelfs de wc versieren. En zorg voor lekker veel ballonnen. Daar kun je ook allemaal leuke spelletjes mee doen. Houdt je mugje van knutselen? Download dan gratis onze leuke Mugjes verjaardagsvlaggetjes. Je mugje kan de vlaggetjes zelf inkleuren en daarna kunnen jullie er samen een mooie slinger van maken. Zoek je nog wat nieuwe feestversiering, kijk dan eens bij Jan Monnikendam. Deze Haarlemse feestwinkel heeft volop keus en bezorgt ook thuis. Heb je ook al gezien dat er een heuse Haarlemse vlaggetjesactie loopt waar iedereen aan mee kan doen?

Stoepkrijt hartjes

Kaartjes en stoepkrijtberichten

Nu we niet bij elkaar over de vloer kunnen komen, is kaartjes sturen ineens weer heel populair. Voor kinderen die in coronatijd jarig zijn, vallen er dit jaar dus vast meer kaartjes op de mat dan normaal. Je kunt ook familieleden vragen of ze een kaartje of een leuke videoboodschap naar je mugje willen sturen. Of doe een oproepje op je Facebookpagina en vraag of je vrienden je jarige kind een kaartje willen sturen. Ook leuk: vraag de buurkinderen of ze als verrassing een mooie verjaardagskrijttekening voor de deur willen maken.

Jarig in coronatijd

Speurtocht met cadeautjes

Ook met de cadeautjes kun je natuurlijk iets speciaals doen. Wat dacht je van een speurtocht in huis of in de tuin? Met ballonnen met pijlen erop bijvoorbeeld of met briefjes met opdrachten en raadsels. Bij een van onze eigen mugjes hebben we eens een touwtje gespannen dat ze vanaf haar bed moest volgen om tafels en stoelen heen en door alle kamers van het huis om uiteindelijk bij haar cadeautje uit te komen. Vond ze heel erg leuk. Bij het uitkiezen van cadeautjes is het trouwens handig om speelgoed te kiezen waar je mugje echt wat aan heeft in deze gekke tijd. Spelletjes bijvoorbeeld, een mooi boek, een springtouw, knutselspullen, Lego, Playmobil… En koop die cadeautjes liefst bij lokale ondernemers, want die kunnen nu wel wat extra steun gebruiken. Het Natuur Speeleiland heeft trouwens nu een te gek avonturenpakket, ook heel leuk om cadeau te geven!

Zoomfeestje

Dat kinderfeestje houdt je mugje natuurlijk tegoed. Maar dat neemt niet weg dat je ook in coronatijd alvast een minifeestje voor de jarige kunt organiseren. Thuis film kijken en pizza eten met het gezin of zelfs een klein onlinefeestje met vriendjes en vriendinnetjes. Denk bijvoorbeeld aan een heus bingofeest. Voor ongeveer twintig euro koop je al een bingomolen met een blok bingovellen. Nodig alle vriendjes en vriendinnetjes van je mugje uit voor een Zoom-meeting. Doe van tevoren bij iedereen een envelop door de brievenbus met een leuke kaart (ook daar hebben we een heel toepasselijke download voor…), een lekkere traktatie en een bingovelletje. Die envelop mogen ze dan pas openmaken als het onlinefeestje begint. Andere ideeën voor online: een quiz, een Pictionary-feest, een poppenkastvoorstelling, een goochelshow… Er valt van alles te bedenken. Zoom is trouwens ook ideaal als je familie en vrienden wilt laten zingen voor de jarige als die in feestoutfit klaar zit om de kaarsjes uit te blazen.

Eva_jarig in coronatijd

Dinertje of picknicken

Verder mag de jarige natuurlijk kiezen wat het feestmaal wordt. Je kunt er een chic dinertje van maken of juist een gezellige picknick op een kleedje in de woonkamer. Of in de tuin of in dat lekker rustige parkje om de hoek, als het weer het tenminste toelaat.

Genoeg ideeën dus om er toch een prachtige verjaardag van te maken, waar je mugje hopelijk nog lang van kan nagenieten. Nog een laatste tip: vergeet geen foto’s te maken!

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto stoepkrijthartjes en jongetje met ballonnen: Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips!

 

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Varen met kinderen in Haarlem

Varen met kinderen in Haarlem

Geplaatst op 10 juli 2019

Vorige berichtPeuters thuis vermaken tijdens de coronacrisis
Volgende berichtKabouters in Haarlem en omstreken