In Evenement & workshop

6x muziekles en zangles voor kinderen in Haarlem

Muziekles in Haarlem_muziek_voor_kinderen_mugjes

Houdt jouw mugje ook zo van muziek, instrumenten of zingen? Muziekles is voor heel veel dingen goed. Voor de taalontwikkeling van je kind bijvoorbeeld. Voor de concentratie en de motoriek. En bovenal natuurlijk voor het humeur. Ook leuk is dat kinderen al heel jong met muziek maken kunnen beginnen. In Haarlem zijn er gelukkig heel veel fijne plekken waar je met jonge kinderen terecht kunt voor lessen, cursussen en workshops muziek en zang. Wij hebben een paar van onze favorieten op een rij gezet.

Muziekles in Haarlem_Hart Wijkorkest Schalkwijk_mugjes
foto: Daniëlle Koelemij

Zang- en muziekles bij Hart

Hart biedt enorm veel zang- en muzieklessen voor kinderen aan en heeft ook cursussen voor de allerkleinsten. Het uitgebreide cursusaanbod vind je terug op hun website. Je kunt bij Hart trouwens ook voor allerlei andere lessen en workshops terecht: dans, theater, beeldende kunst… Leuke tip: op de Open Dag op zaterdag 10 september kun je samen met je mugje de sfeer komen proeven bij Hart. Tijdens de open lessen, workshops en activiteiten kunnen jullie kijken wat nu eigenlijk het beste bij jullie mugje past. Kleintjes kunnen zich laten schminken, er is livemuziek en het gezellige Hart Café is ook open. Een café waar wij van Mugjes zelf ook graag komen tijdens de muzieklessen van onze kinderen.
Kosten: zie de betreffende cursus op de website van Hart
Adres: Kleine Houtweg 18, Haarlem
Website: hart-haarlem.nl
Aanmelden: via de website

Muziekles in Haarlem_mugjes_Marga Nijenhuis_peuters 3-4 jr

Muziek op Schoot met Marga Nijenhuis

Voor een leuke cursus Muziek op Schoot kun je bij Marga Nijenhuis terecht, in Haarlem-Noord. Zij heeft een babygroep, een dreumesgroep en twee peutergroepen (2-3 en 3-4 jaar). Bij deze groepen kunnen ouders samen met hun kindje zingen, dansen, spelen en muziek maken op eenvoudige instrumenten. Soms is er ook nog een aparte groep voor kinderen van 4 tot 6 jaar die zonder ouders meedoen. Vanaf 5 september starten er 4 ochtenden per week nieuwe cursussen. Onze eigen blogger Anne heeft met haar mugje ook Muziek op Schoot gedaan bij Marga en was erg enthousiast over de lessen.
Kosten: €160 voor 12 lessen
Adres: Merlijn Theater, Floresstraat 14, Haarlem
Website: muziekopschoot.info
Aanmelden: via de website

Opmaat_muziekles_in_Haarlem_mugjes
foto: Ronald Rijntjes

Ouder-kind pianocursus bij Opmaat pianoles

Opmaat is een fijn adres voor pianolessen, ouder-kind cursussen en te gekke vakantieworkshops. De reguliere pianolessen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar, maar voor de allerkleinsten zijn er ook speciale ouder-kind pianolessen. De eerstvolgende ouder-kind cursus start op 17 september en bestaat uit 5 lessen waarin je samen liedjes speelt en maakt en muzikale spelletjes doet. Je kleintje leert zelfs het notenschrift kennen. We spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat het een echte aanrader is. Een heel leuke manier om samen met je kind spelenderwijs kennis te maken met de basis van pianospelen.
Kosten: De ouder-kind cursus kost €125 voor 5 lessen van 45 minuten, inclusief koffie, thee, limonade en lesmateriaal. Na de eerste les kun je aangeven of je doorgaat.
Adres: Klein Heiligland 84, Haarlem
Website: opmaat.nu
Aanmelden: Stuur een mailtje naar workshops@opmaat.nu met jullie namen, de leeftijd van je mugje en op welke tijd jullie het liefste mee willen doen. De lessen zijn op 17 en 24 september, 1, 8 en 15 oktober en starten om 10:00, 11:00 en 12:00 uur.

De Popzangschool_muziekles_in_Haarlem_zangles_voor_kinderen

Groepsles of privéles bij de Popzangschool

De Popzangschool in het centrum van Haarlem heeft speelse en muzikale groepslessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Zangtechnieken zitten verstopt in leuke oefeningen, de kinderen mogen lekker bewegen en spelenderwijs pikken ze ook nog wat Engels op. Zijn jullie op zoek naar privézanglessen? Ook daarvoor kun je bij zangeres, zangdocent en vocal coach Denise van de Popzangschool terecht. Tijdens privélessen kan je mugje aan zijn of haar techniek en muzikale identiteit werken en samen met Denise een persoonlijk plan maken. Bij de Popzangschool leren kinderen over hun eigen grenzen heen stappen en kunnen ze ook hulp krijgen bij het voorbereiden op audities. En niet onbelangrijk: tijdens alle lessen staat plezier voorop!
Kosten: Groepslessen kosten €150 voor een 10-lessenkaart. Privéles kost €38 per uur of €350 voor een 10-lessenkaart.
Adres: Frankestraat 47, Haarlem
Website: depopzangschool.nl
Aanmelden: via de website

Muziek maken met kinderen in Haarlem

Creatieve muzieklessen bij Raquel Paleo García

Ons 11-jarige mugje is dol op haar viooljuf, de Spaanse violiste Raquel Paleo García. En Raquel geeft niet alleen vioollessen, ze geeft ook creatieve muzieklessen aan baby’s en peuters en hun ouders. Met liedjes, instrumenten en spelletjes leert zij kinderen op een bijzondere manier muziek ontdekken. Hierbij gebruikt zij ook haar viool. In oktober 2022 start Raquel met een nieuwe cursus. Er zijn dan twee groepen: een baby-/peutergroep voor ukkies van 9 maanden tot 2 jaar en een peutergroep voor kindjes van 2 tot 4 jaar.
Kosten: €100 voor 9 lessen
Adres: Jansstraat 33, Haarlem
Website: raquelpaleogarcia.nl
Aanmelden: via de website

De Wereldmuziekschool_muziekles in Haarlem_mugjes

Wereldmuziekschool

Met een divers, aantrekkelijk en betaalbaar muziekaanbod is de Wereldmuziekschool er voor iedereen. Naar elkaar luisteren en met elkaar muziek maken staan centraal. De Wereldmuziekschool heeft cursussen voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten. Eind september start er een nieuwe peutergroep, voor kleintjes van 2 tot 4 jaar die samen met een ouder of verzorger kunnen meedoen. De kinderen maken kennis met allerlei muzikale activiteiten, zoals luisteren naar en bewegen op muziek, zelf zingen en instrumentjes uitproberen. Er gaat eind september ook een nieuwe kleutergroep van start. Tijdens de eerste paar lessen gaan de kleuters aan de slag met muzikale activiteiten zoals zingen, dansen, spelen op kleine instrumentjes, luisteren en tekenen op muziek. Later in de cursus maken ze kennis met instrumenten als de piano, de saxofoon, de viool/cello, de blokfluit en percussie-instrumenten.
Kosten: De peuterlessen starten op 23 september en kosten €95 voor 8 lessen. De kleuterlessen gaan 28 september weer van start en kosten €150 voor 12 lessen. Mensen met een Haarlempas krijgen 50% korting.
Adres: Rivièradreef 29, Haarlem (naast de Hema in winkelcentrum Schalkwijk)
Website: wereldmuziekschool.nl
Aanmelden: via de website

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Hart, Muziek op Schoot Haarlem, Opmaat Pianolessen, De Popzangschool en de Wereldmuziekschool. Wil je ook samenwerken?

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Hoofdfoto: Nicoline van Slingelandt, overige foto’s van de verschillende locaties

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtSchilderworkshops in Frans Hals Museum
Volgende berichtTipitentjes van Quins Party: het leukste slaapfeestje van Haarlem