In Evenement & workshop

6x muziek maken voor kinderen in Haarlem


Handen van vader en baby op de piano

Houdt jouw mugje ook zo van muziek en instrumenten? Muziek maken is voor heel veel dingen goed. Voor de taalontwikkeling van je kind bijvoorbeeld. Voor de concentratie en de motoriek. En bovenal natuurlijk voor het humeur. Ook leuk is dat kinderen al heel jong met muziek maken kunnen beginnen. En gelukkig zijn er in Haarlem heel veel fijne plekken waar je met je baby, peuter of kleuter terecht kunt voor muzieklessen, cursussen of workshops. Wij hebben een aantal van onze favorieten op een rij gezet.

Muziek maken met kinderen in Haarlem

Muzieklessen bij Di Da Deuntje

Di Da Deuntje is een perfecte plek om mugjes van twee tot en met vier jaar liefde voor muziek en instrumenten bij te brengen. Tijdens gezellige en interactieve muzieklessen leert je mugje het verschil tussen hoog en laag, hard en zacht en snel en langzaam. Ook verschillende muziekstijlen, ritme en melodie komen aan bod. En dat alles met echte instrumenten en muziek. Van onze blogger Floor, die samen met haar zoontje naar Di Da Deuntje gaat, hebben we al veel enthousiaste verhalen gehoord.
Adres: Het Bonte Huis, Van der Vinnenstraat 16, Haarlem
Website: didadeuntje.nl
Aanmelden: via het formulier op de website. Instromen kan op ieder moment en er zijn verschillende opties voor deelname.

Muziek maken bij Haarlem Hart

Haarlem Hart biedt enorm veel muzieklessen aan met allerlei soorten instrumenten. Er zijn ook cursussen voor de allerkleinsten. Mugjes vanaf vier maanden tot vier jaar kunnen bijvoorbeeld met hun ouders naar Muziek op Schoot. En kinderen tussen de vijf en zeven jaar kunnen de Muziek Ontdekkingstocht volgen. Tijdens die cursus leren ze door oefeningen met hun lijf of met kleine instrumenten over ritme en maatgevoel. Er wordt ook gezongen en gedanst.
Adres: Kleine Houtweg 18, Haarlem
Website: hart-haarlem.nl
Aanmelden: via de website

Muziek op Schoot met Marga Nijenhuis

Als je in of in de buurt van Haarlem-Noord woont, kijk dan eens naar Muziek op Schoot bij Marga Nijenhuis. Zij heeft voor ouders die samen met hun kindje willen zingen, dansen, spelen en muziek maken een babygroep, een dreumesgroep, een peutergroep en een peuter- en kleutergroep. Er is ook nog een aparte groep voor kinderen van vier tot zes jaar die zonder ouders meedoen. Onze blogger Anne heeft met haar mugje Muziek op Schoot gedaan bij Marga Nijenhuis en was heel blij met de lessen.
Adres: Grebberstraat 35, Haarlem
Website: muziekopschoot.info
Aanmelden: via het aanmeldingsformulier op de website

Muziek maken met kinderen in Haarlem

Ouder-kind pianoles bij Opmaat

Lijkt het je leuk om samen met je mugje spelenderwijs kennis te maken met de piano en met muziek? Dan kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat de ouder-kind cursussen Peuterpiano en Kleuterklavier van Opmaat echte aanraders zijn. In vijf lessen leert je mugje met liedjes, verhaaltjes, spelletjes, bewegen op muziek en improviseren de eerste stappen op de piano te zetten. De groepjes zijn klein (maximaal drie kinderen met ouders) en iedereen is welkom, of je nu wel of niet een piano of piano-ervaring hebt. 
Voor mugjes die al een jaar of langer pianospelen, heeft Opmaat in de herfstvakantie trouwens ook een te gekke Workshop Popmuziek. Tijdens die workshop leren kinderen in groepjes van maximaal vier leerlingen hun favoriete popnummers spelen.
Adres: Klein Heiligland 84, Haarlem
Website: opmaat.nu
Aanmelden: via info@opmaat.nu. In november starten er nieuwe cursussen Peuterpiano en Kleuterklavier. De Workshop Popmuziek is in de herfstvakantie.

Peutermuziek in de bibliotheek

Voor twee- en driejarige mugjes die gek zijn op muziek maken, zingen en dansen is er iedere woensdagochtend een workshop Peutermuziek van de Wereldmuziekschool in de bibliotheek in Haarlem-Oost. Een leuke bijkomstigheid: de workshop is helemaal gratis. Wel even van tevoren reserveren.
Adres: Bibliotheek Haarlem-Oost, Leonard Springerlaan 5, Haarlem
Website: bibliotheekzuidkennemerland.nl
Aanmelden: via de website van Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Muziek maken met kinderen in HaarlemCreatieve muzieklessen bij Raquel Paleo García

De Spaanse violiste Raquel Paleo García geeft creatieve muzieklessen voor baby’s en peuters. Met liedjes, instrumenten en spelletjes leert Raquel kinderen op een bijzondere manier muziek ontdekken. Ze gebruikt daarbij ook haar viool. Aan het eind van iedere les is er iets te drinken en te knabbelen. Ouders kunnen zo met elkaar in contact komen en kinderen kunnen nog even samen spelen.
Adres: Jansstraat 33, Haarlem
Website: raquelpaleogarcia.nl
Aanmelden: via de website. In december starten er nieuwe babylessen en peuterlessen.

Tekst en foto pianohanden: Eva Cameron-Bakker

Foto’s: Di Da Deuntje, Opmaat en Raquel Paleo García

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Lichtjestocht en sterrenwacht bij 't Wed

De Lichtjestocht

Geplaatst op 20 augustus 2019

Linnaeushof Bennie Broek

Linnaeushof biedt eindeloos speelplezier

Geplaatst op 27 maart 2019

Vorige bericht20x leuke kinderactiviteiten in de herfstvakantie
Volgende berichtTeylers Museum met mugjes