In Speeltuin & kinderboerderij

18x speeltuinen in en rond Haarlem

Peuter in speeltuin Jeugdland Haarlem

Als het weer ook maar een beetje meezit, is de speeltuin altijd een goed idee. Ga er dus lekker op uit met je mugjes. Wij hebben 18 speeltuinen in en rond Haarlem op een rij gezet waar jullie lekker kunnen spelen, klimmen en waar er wellicht ook nog een kop koffie voor je klaarstaat. Handig als je eens een andere speeltuin dan die bij jou in de buurt wil ontdekken! Wegens het coronavirus kunnen wij de openingstijden niet garanderen, check dus altijd even de website of social media kanalen van de speeltuinen.

Linnaeushof binnenspeeltuin botsautootjes

Linnaeushof

Heemstede/Bennebroek

De eerste en waarschijnlijk meteen de bekendste in dit rijtje! Eva maakte al eens een uitgebreide fotoblog. “Europa’s grootste speeltuin” is geschikt voor zowel jong als oud. Bezoek het huisje van Bennie Broek, doe een spel in de speelboog, maak samen een ritje in de kabelbaan of trein en ga klimmen en klauteren in het pioniersdorp. Verkoeling vind je in de waterspeeltuin en is het wat minder mooi weer? Ga dan spelen in de binnenspeeltuin. De peuter- en kleuterspeeltuin heet De Wortelberg en heeft een grote wensput, wortelwasmachine, speelstraat en een lachspiegel.

Adres: Glipperweg 4c, Heemstede (grens met Bennebroek)
Openingstijden: de Linnaeushof is in principe geopend vanaf maart t/m oktober
Entree: (online tickets verplicht) €15 (volwassenen en kinderen van 2 jaar en ouder)
www.linnaeushof.nl

Lees ook ‘Binnen spelen

De Duinrand

De Zilk

Een zandbak met glijbaan voor de dreumesen, schommels, houten (stilstaand) treintje en klimtoestellen. Dit vind je allemaal in deze speeltuin in de Bollenstreek.

Adres: Hoekgat 48, De Zilk
Openingstijden: dagelijks 10.00-17.00
Entree: gratis, maar een donatie wordt gewaardeerd
speeltuindezilk.nl

Weerestein

Hillegom

Ok, de kleintjes hebben wat begeleiding nodig, maar desondanks kun je je hier prima een middagje vermaken. Een rit op de skelters of glijden van een van de vele glijbanen: het kan allemaal. Er worden hier veel buitenactiviteiten georganiseerd zoals de kampeernacht en het Paaseieren zoeken. De binnenactiviteiten zoals een poppenkast en kinderdisco vinden plaats vanaf oktober.

Adres: Michiel de Ruijterstraat 95, Hillegom
Openingstijden: buiten tot de herfstvakantie (vanaf oktober binnen) ma, di, do 15.30-17.30 (soms ook ’s ochtends, check facebook voor de actuele tijden), woe en vrij 14.00-17.00, za en zo gesloten
Entree: leden gratis, niet-leden €1 per kind
facebook.com/speeltuin.weerestein.5

Speeltuin Groenendaal Heemstede
Speeltuin Groenendaal Heemstede

Speeltuin Groenendaal

Heemstede

Wie is er niet groot mee geworden? Speeltuin Groenendaal is al een begrip in Heemstede/Haarlem en omgeving sinds 1916. Je kleintjes vermaken zich opperbest met een ochtend in het treintje en de diverse speeltoestellen die speciaal voor de jongsten zijn ingericht. Maar ook je wat oudere kinderen komen zeker aan hun trekken met het grote klimtoestel. Als afsluiter kun je bij het barretje “ouderwetse” hapjes en drankjes halen zoals een broodje kaas, koffie uit de koffiepot en een raketje. In de herfst en vroege lente is het gedeelte met het grote speeltoestel gesloten, maar de “linkerkant” met het treintje, scooters en speeltoestel is dan gratis toegankelijk.

Adres: Groenendaal 5, Heemstede
Openingstijden: t/m zondag 11 oktober ma/di/do gesloten, woe 11.00-17.00, vrij 11.15-17.00, za 10.15-17.00, zo 10.15-17.30, check bij minder weer en naseizoen de website
Entree: €3 per persoon, hiervoor krijg je een ijsje of drankje naar keuze (voor het treinritje en een paar toestellen betaal je los)
speeltuingroenendaal.nl

Speeltuin Ramplaankwartier

Ramplaankwartier, Haarlem

Speeltuin Ramplaankwartier is al voor 1927 opgericht. Van april t/m september is er toezicht, maar buiten het seizoen heb je ook toegang tot de speeltuin. Je vindt er onder andere een wipkip, glijbaan en schommel. Is het wat minder mooi weer? Dan biedt het speeltuingebouw met speelgoed en knutselspulletjes uitkomst. Met het project ‘Speeltuin 2020’ wordt er een vernieuwing van de speeltuin gerealiseerd.

Adres: Croesenstraat 51, Haarlem
Openingstijden: de speeltuin is elke dag open, in de winterperiode is er toezicht op woe, vrij en zo 13.00-17.00
Entree: gratis
speeltuinramplaan.wordpress.com

Speeltuin de Glasblazers Haarlem
Speeltuin de Glasblazers Haarlem

De Glasblazers

Haarlem Centrum

Op een fantastische locatie aan het Spaarne vind je speeltuin De Glasblazers. Hier vermaakt je kroost zich zowel binnen als buiten prima met de glijbanen, klimrekken, schommels en het speelhuis. Het houten (klim)schip is de blikvanger van deze speeltuin. Ook af te huren voor een kinderfeestje.

Adres: Scheepmakersdijk 10, Haarlem
Openingstijden: ma t/m za 14.00-17.00, zo gesloten. De peuterochtend is elke 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00-12.00. Voor de meest actuele openingstijden kun je het beste even op Facebook kijken.
Entree: €0,50 per persoon
deglasblazers.com

Het Paradijsje

Haarlem Centrum

Al ruim 30 jaar een begrip in Haarlem en perfect voor zowel peuters als kleuters. Ook als het wat drukker is, ligt er altijd genoeg om mee te spelen. Speelhuisjes, een grote zandbak met glijbanen en vele fietsjes en loopwagens: kiezen maar! Voor een klein bedrag kun je een kopje koffie, thee of glas limonade pakken.

Adres: Witte Herenstraat 36, Haarlem
Openingstijden: di t/m vr 13.00-17.00, za 10.00-17.00, zo en ma gesloten
Entree: €0,50 per persoon
facebook.com/SpeeltuinHetParadijsje

Juliette_Speeltuin Floragaarde Haarlem
Speeltuin Floragaarde Haarlem

Speeltuin Floragaarde

Leidsevaartbuurt, Haarlem

Een speeltuin met een touch. Voor de allerkleinsten zijn er speeltoestellen in een afgesloten gedeelte en de klimtoestellen en schommels zijn ideaal voor de wat grotere kinderen. Bovendien vind je hier het – gratis te bezoeken – Huisdierencentrum met pluimvee, vogels, konijnen, knaagdieren en reptielen.

Adres: Van Oosten de Bruijnstraat 62, Haarlem
Openingstijden speeltuin: vanaf 09.00 tot zonsondergang
Openingstijden huisdierencentrum: di/do/vrij: 12.00-17.00, wo 10.00-12.30 en 13.00-17.00, za en zo (feb t/m nov) 12.00-17.00, za en zo (dec t/m jan) 13.00-17.00, ma gesloten
Entree: gratis
speeltuinfloragaarde.nl en haarlem.nl/nmehaarlem/huisdierencentrum

‘Lees ook Kinderboerderijen en andere Haarlemse plekken met dieren

Jeugdland

Houtvaartkwartier, Haarlem

Al sinds de jaren ‘50 bezoeken verschillende generaties deze speeltuin. De grotere kinderen kunnen lekker klimmen en je kleintjes pakken een emmer en een schepje in het zandbakgedeelte. Ook worden er diverse workshops georganiseerd en is het speelhuisje te huur voor feestjes.

Adres: Theemsplein 22, Haarlem
Openingstijden: lente en zomer ma t/m zo 08.00-20.00, herfst en winter 08.00-17.00
Entree: gratis
jeugdlandhaarlem.nl

Juliette_Kraantje Lek speeltuin Overveen
Kraantje Lek Overveen

Kraantje Lek

Overveen

De speeltuin bij het alom bekende restaurant Kraantje Lek is heel mooi gerenoveerd! Vanaf het terras kun je heerlijk met een koffie in je hand een oogje in het zeil houden. Je mugje vermaakt zich wel op de glijbaan of met emmertje en schep. Perfecte stop onderweg van of naar een wandeling in de duinen.

Adres: Duinlustweg 22, Overveen
Openingstijden: ma t/m vrij 10.00-22.00, za en zo 09.00-22.00
Entree: gratis
kraantjelek.nl

Lees ook ‘Het mooiste uitzicht van Haarlem en omstreken

Burcht ter Cleeff

Kleverparkbuurt, Haarlem

Burcht ter Cleeff is een ruime en groene speeltuin waarbij je voor een kleine toegangsprijs geniet van een middag vol vertier. Er zijn loopwagens, fietsjes en natuurlijk mag een zandbak niet ontbreken. In de zomerperiode is het winkeltje geopend voor wat drinken en een ijsje.

Adres: Van Dortstraat 40, Haarlem
Openingstijden: elke dag 13.00-18.00
Entree: €0,50 per persoon
burchttercleeff.nl

Speeltuin De Papegaai

Haarlem Oost

Deze speeltuin ligt in de Amsterdamsebuurt en heeft in 2018 een complete metamorfose ondergaan. Laat je kleinsten lekker crossen op een van de vele fietsjes, bak zandtaartjes in de grote zandbak en plof neer met een limonade in het gras. Voor de oudere kinderen zijn er grote klimtoestellen te vinden. Ook worden er vele activiteiten georganiseerd zoals een kinderbingo en kinderdisco. De zaal kun je overigens ook afhuren voor een partijtje.

Adres: Jac. van Looystraat 29, Haarlem
Openingstijden: meestal op di-vr 13.00-17.00 maar check voor de zekerheid facebook
Entree: gratis
speeltuindepapegaai.nl

Speeltuin Kindervreugd Haarlem

Slachthuisbuurt, Haarlem

Je oudere kinderen kunnen hier zelfstandig spelen, voor de kleintjes is wel wat begeleiding nodig. Maar alsnog is het superleuk: je kunt er schommelen en sinds kort is er een nieuw speelhuisje met veilige trap en glijbaan voor je mugje. Ook de grote zandbak is perfect voor een zomerse dag.

Adres: Godfried van Bouillonstraat 70, Haarlem
Openingstijden: het speeltuinhek aan parkzijde is altijd open
kindervreugdhaarlem.nl

Speeltuin de Eenhoorn

Europawijk, Haarlem

De grootste glijbaan van Haarlem, hobbelfietsen, wipkippen, fietsjes, klimtoestellen: verzin het maar of je vindt het hier. Zowel je kleine als oudere mugjes kunnen hier prima spelen terwijl jij geniet van wat te drinken op het terras. Ook al staat deze speeltuin midden in een woonwijk, het heeft ze er niet van weerhouden om er ook een kinderboerderij bij te houden met kippen, geiten en…paarden! Verder organiseert de Eenhoorn ook knutsel- en spelmiddagen.

Adres: Bernstraat 2, Haarlem
Openingstijden: ma-vr 10.00-17.00, za en zo 12.00-17.00 (onder voorbehoud)
Entree: €0,50
speeltuindeeenhoorn.nl

Speeltuin Santpoort
Speeltuin Santpoort

Speeltuin Santpoort

Santpoort-Noord

Ideale speeltuin voor de allerkleinsten, maar ook de grotere kinderen vermaken zich hier prima. Ga klimmen, schommelen en glijden of laat je mugje een rit op een van de driewielers maken. Een van de nieuwste aanwinsten is het speelkasteel dat geïnspireerd is op de Ruïne van Brederode. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Adres: Valckenhoeflaan 2, Santpoort-Noord
Openingstijden: maart-november ma/di/do: 15.00-17.30, wo/vrij/za/zo: 13.30-17.30, november-maart woe, vrij, zo 14.00-16.00
Entree: €0,80
speeltuinsantpoort.nl

Gasterij Vuurland

Beverwijk

Bij Gasterij Vuurland is het sowieso al lekker zitten, maar met mooi weer helemaal. De gasterij heeft een buitenspeelplaats met zandbak, glijbaan en springkussen voor de kleintjes en een klimtoren voor de grootsten. Is het minder mooi weer? De allerkleinsten kunnen lekker spelen in het speelhoekje en willen jullie met zijn allen even uitrusten, plof dan neer in de kinderbioscoop.

Adres: Noorderweg 15, Beverwijk
Openingstijden: woe t/m zo vanaf 10.00
gasterijvuurland.nl/kids

De Veilige Haven

IJmuiden

In IJmuiden (naast zwembad De Heerenduinen) vind je speeltuin de Veilige Haven, gericht op kinderen van 2 tot 12 jaar. Er is een echte piratenboot met touwladders, vele speeltoestellen voor de allerkleinsten en een monorail. In het winkeltje kun je terecht voor iets te drinken en wat lekkers.

Adres: Heerenduinweg 6A, IJmuiden
Openingstijden: voorjaarsvakantie t/m de herfstvakantie. Wo/vrij/za/zo: 13.00-17.00, ma/di/do gesloten
Entree: €1 per persoon
deveiligehaven.nl

‘Lees ook: Struinen in de natuurspeeltuin

Speeltuin Nieuw Leven Spaarndam
Speeltuin Nieuw Leven Spaarndam

Nieuw Leven

Spaarndam

Voor de oudere kinderen is er volop vertier in de speeltuin aan het water. Maar ook de allerkleinsten kunnen klimmen en klauteren in de zandbak en het speelhuisje. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Adres: Boezemkade 1, Spaarndam
Openingstijden: half april t/m 1 oktober dagelijks 10.00-17.00 (check voor de zekerheid facebook)
Entree: €0,75 per persoon
speeltuinnieuwleven.nl

Tekst: Marieke Beumer
Hoofdfoto en foto’s Nieuw Leven, Glasblazers, Groenendaal: Nicoline van Slingelandt
Foto Speeltuin Santpoort: Ingrid van Koppenhagen
Foto Linnaeushof: Eva Cameron
Foto Floragaarde: Juliette Zwagemakers

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva Cameron_taart Haarlem_cupcakes_kindertaart bestellen

Taart uit Haarlem: de lekkerste kindertaarten

Geplaatst op 9 september 2021

Rode laarzen stampen in de plassen

Herfstvakantie met kinderen in en rond Haarlem

Geplaatst op 11 oktober 2023

Vorige berichtFeestelijk borrelen met FEST Haarlem
Volgende berichtPaddenstoelendag op landgoed Elswout