12 kindvriendelijke strandtenten in Bloemendaal, Zandvoort en Wijk aan Zee
4 March 2018

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Anne Oijevaar

 

Bij een aantal strandtenten kun je het hele jaar door terecht voor eten, drinken en gezelligheid, maar de niet-vaste strandtenten in Zandvoort en Bloemendaal openen nu ook weer hun deuren. Gelukkig maar, want wat is er nou lekkerder dan even uitwaaien op het strand en daarna opwarmen in zo’n gezellig houten huisje?

 

Bij deze kindvriendelijke strandtenten geniet je het hele jaar door:

 

 

Tijn Akersloot
Bij Tijn zit je altijd goed. Met of zonder kinderen, bij de haard of in de buurt van de auto die pontificaal in de tent staat, voor warme chocolademelk of een lekkere pizza… life is better at the beach en dat voel je hier.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: tijnakersloot.nl

 

Aloha & Timboektoe
Met kinderen is het strand van Wijk aan Zee een feest: lekker breed, een beetje ruig en als je mazzel hebt, vind je hier de mooiste strandschatten. De twee vaste strandtenten hier, Aloha en Timboektoe, zijn allebei fijn. Je moet er even voor naar de Noordpier rijden, maar dan heb je ook wat. Denk qua kaart aan sap, croissantjes, pancakes en pizza (Aloha) en qua sfeer aan plofbanken rondom de haard en een relaxed terras voor iedereen (Timboektoe).
Aloha
Adres: Reyndersweg 2, Velsen-Noord
Openingstijden: ma, woe, do 10:00-17:00 uur, vr, za, zo 10:00-23:00 uur
Website: alohabeach.nl
Timboektoe
Adres: Reyndersweg 1, Velsen-Noord
Openingstijden: ma, di, woe 10:00-17:00 uur, do t/m zo 10:00-22:00 uur
Website: timboektoe.org

 

Parnassia aan Zee
Vanaf Haarlem is Parnassia lekker dichtbij, je kunt er makkelijk parkeren, het is een goede uitvalsbasis voor een wandeling door de duinen… need we say more? In oktober 2017 is Parnassia aan Zee overgenomen door een eigenaar die er in twee jaar tijd een heleboel wil veranderen, en dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws voor deze strandtent en zijn gasten. Wij zijn benieuwd!
Adres: Zeeweg (afslag na camping de Lakens), Overveen
Openingstijden: dagelijks van 09:00-17:00 uur (en bij mooi weer langer), vanaf april tot 19:00 uur (en bij mooi weer langer).
Website: p-a-z.nl

 

 

San Blas
Toegegeven, de ervaringen van ouders hier (met name met de bediening) zijn heel wisselend, maar de basis is goed: een mooie, kleurrijke en duurzaam gebouwde ruimte met rondvliegende vogels en een fijn terras. Achter de bar liggen spelletjes die je kunt lenen en op de kaart staan voor kinderen onder andere tosti’s of een boterham en pasta, een kroket of poffertjes voor ’s avonds.
Bij San Blas kun je ook nog eens iedere zondagmorgen terecht voor een ontbijtbuffet van 09:30 - 11:30 uur (kosten: €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen).
Adres: Zeeweg 86, Overveen
Openingstijden: ma t/m zo 09:00 uur tot na het diner
Website: sanblas.nl

 

Hou je heel erg van lekkere verse vis, of wil je even bijpraten met vrienden terwijl de kinderen zich vermaken in een enorm klimtoestel? Dan zit je bij Thalassa goed. Dit familiebedrijf organiseert trouwens ook leuke kinderfeestjes, onder de naam Strandactief (aanrader voor kinderen van een jaar of 6: de speurtocht van Piraat Bram).

 

Bij deze niet-vaste strandtenten zit je goed met kinderen:

 

Gestrand
Ok, deze fijne zaak zit dan wel niet aan het strand, maar hij is toch het vermelden waard. Waarom? Wat dacht je van een hoog terras in de duinen met uitzicht op een geweldige speeltuin? Of schommels bij de bar? Baby- en peutervoeding van Spruit? Daarom dus. Zondag 4 maart is hier een kijkzondag van 10:00 tot 19:00 uur (parkeren is dan gratis), vanaf eind maart kun je weer van woensdag t/m zondag terecht. Mugjes-blogger Monique schreef al eens over Camping de Lakens, waar Gestrand bij hoort.
Adres: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Openingstijden bar en terras vanaf 29 maart: woe t/m vr 12:00-21:00 uur, za en zo 10:00-21:00 uur (van 15/7 tot 18/8 dagelijks van 10:00-21:00 uur)
Website: restaurantgestrand.nl

 

Ubuntu
Die schommel! Lekker zo hoog mogelijk, dan heb je het idee dat je zo de zee in vliegt. Daarnaast is Ubuntu gewoon een fijne en mooie zaak. Wil je hier eten in de zomer? Check dan wel even van tevoren of er plaats is.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-23:45 uur
Website: ubuntubeach.nl

 

Rapa Nuí
De relaxte ‘doe maar gewoon’ sfeer maakt dat je hier graag terugkomt. Geniet aan een tafeltje of op de kleurrijke kussens van de zon die in de zee zakt en bestel voor je kinderen bijvoorbeeld de vegetarische mac & cheese of kibbeling met friet. Alvast in de stemming komen? Ze hebben een eigen Spotify-lijst (Rapa Nuí Sunrise), ook lekker voor thuis!
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 10:00-20:00 uur (als het gezellig druk is, zijn ze langer open)
Website: rapanui.nl

 

 

Vooges
Tja, wat heeft Vooges eigenlijk niet? Kinderen kunnen hier lekker voetballen in het zand, binnen een spelletje spelen, iets drinken bij de haard, vissen kijken bij het aquarium en ’s avonds een biologisch knakworstje eten. Of sushi, voor de fijnproevers. Je baby kun je verschonen op de ladekast (zonder kussen, dus neem je eigen matje mee) en vervolgens gooi je de luier zo door een afvoerpijp naar buiten. Handig!
Adres: Boulevard Paulus Loot 1A, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: vooges.nl/strand

 

BAZ (voorheen: Bruxelles aan Zee)
Het voormalige Bruxelles is overgenomen door Bas van Velzen (oud mede-eigenaar van restaurant Brick in de Breestraat) en die heeft de houtkachel in ieder geval al goed gestookt. Het grote terras is klaar voor de zon, het (romantische!) wijnbarretje aan zee staat ook weer en verder gaan we zien wat dit nieuwe seizoen gaat brengen. Dit is in ieder geval een goede strandtent om af te spreken met vrienden met kinderen. De ligging (loopafstand van het station) is top, het is lekker ruim en er is een speelhuisje. Op de menukaart voor kinderen staan poffertjes, maar ook pasta bolognaise en een visje van de dag.
Adres: Boulevard de Favauge 14, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks 09:00-23:00 uur
Website: baz-zandvoort.nl

 

 

 

Tent 6
Eigenaren Kim en Jasper denken echt mee met hun gasten, en dat merk je. Het eten is goed en vers, de bediening aardig, er is een aankleedkussen bij de wc, schommelstoelen op het terras en een gezellig speelhoekje voor kinderen. Op de kinderkaart: tosti’s, een boterham, fruit en ’s avonds onder andere kippendijen met friet.
Adres: Boulevard Paulus Loot 6, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks vanaf 09:00 uur
Website: tent6.nl

 

Hippie Fish
Vanaf 5 maart opent het mooie, hippe Hippie Fish weer zijn deuren. Hier ga je - met of zonder kinderen - naartoe voor echt lekker eten, maar dan wel met je voeten in het zand. Meer vakantiegevoel ga je niet krijgen aan het strand van Zandvoort. Bij mooi weer moet je zeker even reserveren.
Adres: Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort
Openingstijden: vanaf 5 maart dagelijks vanaf 09:00 uur
Website: hippiefish.nl

 

Tip voor ouders die graag even zonder kinderen naar het strand willen: Ajuma! Vanaf 15 maart weer open en verhuisd naar een meer centrale plek in Zandvoort. En oei, wat kun je daar lekker (Aziatisch) eten.

 

Let op: door het koude weer hebben een paar strandtenten last gehad van bevroren leidingen. Check daarom de openingstijden voor de zekerheid even via hun eigen sociale media!

 

 Hou onze Facebook en Instagram in de gaten voor nog veel meer dagelijkse tips of koop het boek MUGJES