In Eten met kinderen, Featured, Lunch & limo

10x lunch en koffie in Haarlem met je baby of peuter

Baby op verschoonkussen

Op een gegeven moment wil je met je baby of peuter ook wel weer een beetje de wereld ontdekken. Misschien, doe eens gek, zelfs afspreken met anderen op je vrije dag. Maar weet jij dan waar je in Haarlem moet zijn voor een goede lunch en koffie én waar je je kind met goed fatsoen kunt verschonen? Wij helpen je aan inspiratie met 10 tips. Dankzij onze Mugjes Luier Awards kennen wij de beste verschoonplekken van Haarlem op ons duimpje.

Nes71 lunch Planetenbuurt Haarlem
Nes71

Nes71

Nieuwkomer in de Planetenbuurt die door ouders (en andere bewoners) volledig is omarmd. En wat een heerlijk plekje is dit! Jong, oud, werkend, met kind, alles zit hier door elkaar. Het is er huiselijk, maar strak verbouwd. De eigenaren, zelf jonge ouders, vonden dat de verschoonruimte tip top in orde moest zijn. En dat is ‘ie: met een uitklapbaar verschoonkussen in een ruim en schoon toilet (ook rolstoeltoegankelijk) waar ook nog luiers liggen voor als je die zelf vergeet. De terechte winnaar van de Mugjes Luier Awards 2020!
Adres: Van Nesstraat 71, Haarlem
Website: nes71.nl

Brownies & Downies

In één van de charmantste straten van Haarlem, de Schagchelstraat, zit deze lunchroom met de meest overzichtelijke speelhoek ever. En dat niet alleen: het is er gezellig, de kaart is top én de verschoonruimte is piekfijn in orde. Het is wel duidelijk dat je hier met kinderen van harte welkom bent.
Adres: Schagchelstraat 26, Haarlem
Website: browniesanddownieshaarlem.nl

Interieur Kweekcafe in de Haarlemmer Kweektuin
Kweekcafé

Kweekcafé

Dit restaurant met natuurspeeltuin voor de deur en winkel met lokale parels is in alle opzichten bijzonder. Je kunt hier met je baby of peuter terecht in het speeltuintje met geiten en vogels, de kas met schildpadden of op het kabouterpaadje. Vaste prik voor veel gezinnen uit de kindvriendelijke Kleverparkbuurt. Maar ook binnen is het goed toeven, met lunch en drinken, wat speelgoed, boekjes en dus een goed uitgeruste verschoonplek.
Adres: Kleverlaan 9, Haarlem
Website: kweekcafe.nl

De Wereld van Jansje

Door muggen vaak simpelweg ‘Jansje’ genoemd, maar de zaak is allerminst simpel. Je vindt hier prachtige cadeaus voor baby’s, jezelf of voor in huis. Allemaal ook nog eens verantwoord. Jansje is in 2019 verkozen tot leukste restaurant en heeft supervriendelijk personeel van de Hartekamp Groep. Er is geen kindermenu, maar er staat genoeg zoets op de kaart! Behalve een mooie binnentuin vind je hier dus ook een prima de luxe verschoonplek.
Adres: Grote Houtstraat 45, Haarlem
Website: jansje.nl

Teds Haarlem lunch en koffie
Teds

Teds

Who would have thought? Zo’n hippe hotspot voor lunch en koffie ook kindvriendelijk? Yep. Als moeder had ik even zo’n bierreclame-momentje toen ik de wc in liep: roze, flamingo’s, discoballen én een fatsoenlijke verschoonplek: aaaahhhhh! Als je hier je vrienden van buiten Haarlem met kinderen uitnodigt, dan krijg je ze de stad niet meer uit. Na ontbijt, lunch of koffie met taart bij Teds voel je je echt een beetje feestelijk. En soms heb je dat even nodig, toch?
Adres: Spaarne 94, Haarlem
Website: teds-place.nl

Vascobelo

Van de Grote Markt loop je zo de leuke Zijlstraat is, waar je dit mooie koffietentje vindt. En die koffie is ook nog eens heul erg lekker. Binnen kijk je je ogen uit, met prachtige koffietafelboeken, bijzondere items aan de muur en het personeel strak in het werkpak. Geheimtip, alvast voor de zomer: ze hebben een binnentuin! En een verschoonkussen, dus je baby en peuter mag best een keertje mee hier naartoe.
Adres: Zijlstraat 94, Haarlem
Website: vascobelo.be

DAKKAS Haarlem interieur
DeDAKKAS

DeDAKKAS

Alleen al voor het uitzicht moet je een keer naar deDAKKAS. De locatie is in meerdere opzichten ideaal: bovenop een parkeergarage, dus lekker makkelijk, met lift en buggyproof én met een verschoonkussen in het invalidentoilet. Er is een mandje met wat speelgoed. De lekkere en verantwoorde lunch en koffie maken het af. Niet aan je kind vertellen, maar je kan hier trouwens ook heel goed borrelen 😉
Adres: De Witstraat 1A, Haarlem
Website: dedakkas.nl

Bagels & Beans

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een goede bagel (ok niet echt, vraag maar aan m’n kinderen hoe gezellig ik dan ben) en die vind je hier. Met de Vijfhoek op loopafstand zit je lekker centraal en er zijn wat kinderboekjes voor het nodige vermaak. Voor de verschoonruimte moet je even een trappetje op, maar hij is dan wel weer toegankelijk voor moeders én vaders.
Adres: Gierstraat 49, Haarlem
Website: bagelsbeans.nl

Meneer Paprika Haarlem
Meneer Paprika

Meneer Paprika

Deze lunchroom annex speelgoedparadijs in het centrum van Haarlem is gemaakt voor kindvriendelijk lunchen. Als enige locatie van deze tien is hier zelfs een kinderwc’tje! Met zoveel kinderen als klant zal het misschien niet altijd even fris zijn (of ruiken), maar daar staat heel veel speelgoed en een ultiem kindvriendelijke menukaart tegenover. Kraamcadeau nodig? Dat kun je hier zeker vinden.
Adres: Koningstraat 19, Haarlem
Website: meneerpaprika.nl

Barista Café

Een oase van rust in de drukke Grote Houtstraat, waar je echt even lekker bijkomt. Gezonde smoothies, alle soorten koffie, vegan taart en een high tea voor kinderen, je kunt het zo gek niet bedenken of Barista heeft het op de kaart. Daarnaast kun je er dus ook nog fatsoenlijk je baby en peuter verschonen en is er een speelhoekje achterin. Echt een aanrader!
Adres: Grote Houtstraat 165, Haarlem
Website: baristacafehaarlem.nl

Bonus: het is dan wel een kinderkledingwinkel en geen café, maar bij Lieneloe op de Kruisstraat vind je een verschoonplek én een wc met verkleiner. Een prachtige winkel met een superfijne speelhoek!

Tekst en foto’s Meneer Paprika, DeDAKKAS, Ted’s en Kweekcafé: Nicoline van Slingelandt
Foto Nes71: Fleur Beekes

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of meld je aan voor onze maandelijke tips!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Leer bewerken bij Haarlem is jarig

Haarlem is jarig

Geplaatst op 23 november 2018

Wandelen in de duinen me-time Haarlem

6x kindvriendelijke wandelingen rondom Haarlem

Geplaatst op 14 januari 2021

Vorige berichtHerfstvakantie met kinderen in en rond Haarlem
Volgende berichtKinderactiviteiten in Frans Hals Museum in de herfstvakantie