Kleverparkfestival is HOT
22 mei 2017

tekst en foto's: Floortje Zengerink

 

Eerste gedachte: “Yes! De zon schijnt!” Een prachtige dag om het Kleverparkfestival te bezoeken met mijn mugje baby James Lewis.

 

 

 

Kinderrommelmarkt

Terwijl alle buurmugjes al druk in de weer zijn om hun marktkramen te decoreren, maken wij ons klaar om naar buiten te gaan. Het Kleverparkfestival beleeft alweer zijn 33e editie en ieder jaar wordt het (volgens de organisatie) leuker, verrassender, spannender, uitgebreider en leerzamer. Dat belooft wat!

De straten rond de Kleverparkweg zijn omgetoverd in een gezellige kinderrommelmarkt. Kinderen met een plaatsbewijs mogen hun eigen spulletjes verkopen. Energieke mugjes laten geen bezoeker voorbij lopen zonder een praatje en stiekem een poging tot verkoop van hun geweldige product. Ik werd bedolven onder de baby-aanbiedingen van jonge dametjes die uit eigen ervaring wisten hoe cool en handig hun product was. Geboren storytellers!

 

 

Koffie bij Cleeff

Onderweg langs het festivalpodium tref ik Radio Haarlem105 die daar de hele dag live uitzendt, met sfeerimpressies, interviews en muziek van bekende en nog te ontdekken Haarlemse artiesten. Daarnaast zit hotspot 'Cleeff' met een groot terras waar je kan genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers. Leuk detail voor mama's met babymugjes is dat je daar je kind kan verschonen. Ze hebben zelfs luiers en billendoekjes voorradig mocht je zelf je luiers vergeten zijn. Reden genoeg voor een kopje koffie met je baby buiten de deur.

 

 

Parcours

Bij het informatiepunt is een kinderkaart verkrijgbaar voor €6,-. Dit biedt een volle dag plezier voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Talloze activiteiten en workshops zijn er georganiseerd. Een kinderboerderij, een ponyritje, knutselen met klei bij 'Hoedje van de Koning', een baby-gym waar trotse en blije mini mensjes over het parcours stormen. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

 

 

Om deze dag echt goed af te sluiten, verwen ik James Lewis met een zelfontworpen speelmugje van Gnoomdesign. Te leuk en heel treffend!

 

Adres : In en rondom de Kleverparkweg, Haarlem
Website : www.winkelcentrumkleverpark.nl/kleverparkdag.
Openingstijden : Jaarlijks een zaterdag in het voorjaar van 10.00-17.00

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Wil je geen kindvriendelij evenement in en rond Haarlem meer missen? Download dan hier onze Jaarkalender of koop 'm op A3-formaat bij Petit Depot in de Breestraat!