Klaterklanken: een musicale verrassing op Landgoed Elswout
20 juli 2017

Tekst en foto’s: Floor Zengerink

 

Afgelopen zondag was ‘Klaterklanken’ voor het eerst, op Landgoed Elswout. Een concertwandeling met topmusici op een fantastische plek. Musici namen je mee het sprookjesachtige bos in met hun inspirerende muziekfragmenten uit de rijke klassieke muziekgeschiedenis.

 

 

Wegdromen
De hele dag startten om het half uur wandelingen van 1,5 uur vanuit de Orangerie. Die waren goed te doen voor jonge luisteraars. Kleine mugjes konden hun energie kwijt óf ze konden even lekker wegdromen bij de korte concerten. De concerten waren verspreid door het bos. De groep van ongeveer 30 bezoekers bewoog van musici naar musici. Het mooiste tafereel voor mij was de wandeling naar Erik Bosgraaf, een Nederlands blokfluitist. Hij had zich opgesteld bij een van de tuinhuisjes. Een prachtige wandeling naar de overkant van het water bracht ons bij hem en zijn prachtige uitgekozen muziek.

 

 

Theater Elswout
Toen ik aankwam bij Theater Elswout voor een voorstelling, trof ik Wijnand Stomp. Hij verwelkomde alle gasten en nam iedereen mee naar het zaaltje beneden in de aardappelkelder. Een bijzonder leuke locatie voor een kindertheater. De familie Anansi vertelde over de kaaiman die in de wateren van Landgoed Elswout woonde, totdat de bosgeest hem veranderde in een boom. Een heerlijk verhaal om naar te luisteren om vervolgens het bos in te gaan met je kleine mugjes.

 

 

Materialen zoeken
De middag werd afgesloten met een wel heel bijzonder concert. Bezoekers kregen de opdracht om in Elswout materialen te zoeken voor de 'Grande Finale'. Al met al was 'Klaterklanken' een groot succes voor jong en oud. Klassieke muziek inspireert en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!

 

www.klaterklanken.nl

 

Theater Elswout
Adres: Elswoutslaan 24 A, Overveen
Website: www.theaterelswout.nl

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Wil je geen kindvriendelijk evenement in en rond Haarlem meer missen? Download dan hier onze Jaarkalender of koop 'm voor 1,50 euro op A3-formaat bij Petit Depot in de Breestraat!