In Theater

Black Cat Theatre

Twee acteurs in denkbeeldige boot

Wat hebben we een prachtplek ontdekt! Black Cat Theatre, een kleinschalig theater in Amsterdam-West, waar kinderen in een intieme setting hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Het theater richt zich op de allerkleinsten, van 1 tot en met 6 jaar. En dat doet het met prachtige voorstellingen vol beelden, beweging, muziek (vaak live), mime, dans en licht. Voorstellingen die heel sterk op de zintuigen en het gevoel van kinderen inspelen. Woorden zijn minder belangrijk. Hierdoor is Black Cat Theatre ook heel geschikt voor kinderen die geen of weinig Nederlands spreken.

Kinderen spelen na voorstelling Black Cat Theatre

Voorstellingen Black Cat Theatre

Alle voorstellingen van Black Cat Theatre duren ongeveer een half uur. Aan het eind mag je mugje zelf het toneel op om samen met de acteurs of de muzikanten te spelen en te ontdekken. Op dit moment zijn er drie voorstellingen in het theater: De Regenboog, voor kinderen van één tot en met vier jaar, Vier seizoenen en Ahoi, voor kinderen van één tot en met vijf. Dat kleine kinderen deze voorstellingen prachtig vinden, wisten Agnieszka en Wilfred, de eigenaars van Black Cat Theatre, al wel. In Warschau opende Agnieszka namelijk al in 2011 de eerste locatie van Black Cat Theatre. De voorstellingen die nu in Amsterdam spelen, zijn in Polen al jaren een succes. Ze zijn door Agnieszka zelf bedacht en geregisseerd. Inmiddels heeft Black Cat Theatre in Warschau drie locaties en worden kaartjes daar soms maanden van tevoren gereserveerd.

Acteurs spelen Ahoi bij Black Cat Theatre

Ahoi

Sinds februari 2019 kunnen we nu dus ook in Amsterdam van Black Cat Theatre genieten. Wij zagen Ahoi, waarin twee schilders van hun ladders een boot bouwen en op avontuur gaan. Eerst rustig kabbelend op het water, daarna op een woeste en stormachtige zee. Ook de kleurrijke onderwaterwereld komt voorbij. Een mooie en afwisselende voorstelling in een eenvoudig decor, vol muziek, kleur en dans. Het kost de acteurs geen enkele moeite de aandacht van de kleintjes vast te houden. De onderwaterwereld wordt dan ook wonderschoon verbeeld met beweging, muziek, kleur en plastic zakken die omgetoverd worden tot kwallen die zich door het water voortbewegen. Aan het eind van de voorstelling kieperen de acteurs manden met zelfgemaakte visjes en papieren bootjes op het toneel en kunnen de kinderen komen spelen. Enthousiast storten de kleintjes zich op al het moois en maken ze hun eigen verhalen.

Onderwaterwereld uitgebeeld bij Black Cat Theatre

Foyer met café en speelruimte

Voor en na de voorstelling kun je iets drinken en een stukje taart eten in het Black Cat Café. In het café is een ruim en licht speelgedeelte. Ook hier staat creativiteit en verbeeldingskracht voorop. Geen plastic speeltoestellen, maar boomstronken, takjes, steentjes en plankjes, waar kinderen heerlijk zelf mee aan de slag kunnen. Tijdens ons bezoek speelden de acteurs ook nog even mee in het speelgedeelte.

Kinderen spelen met hout in Black Cat Café

Persoonlijk en kleinschalig theater

De kleinschaligheid (er is plaats voor zo’n vijftig tot zestig personen), de mooie voorstellingen en de ontspannen, persoonlijke sfeer maken Black Cat Theatre tot een ideale plek. Hier kunnen kleine kinderen op een veilige manier genieten van voorstellingen die perfect aansluiten bij hun belevingswereld. Een echte aanrader!

Detail voeten in speelgedeelte Black Cat Theatre

Dichterbij dan je denkt en gratis parkeren in het weekend

Black Cat Theatre is vanuit Haarlem en omstreken trouwens heel makkelijk te bereiken. Vanaf het centrum van Haarlem rijd je er in nog geen 25 minuten naartoe. Rondom het theater is volop parkeergelegenheid en in het weekend kun je gratis parkeren voor de deur. Of maak er met je mugje een leuk treinuitstapje van. Vanaf station Amsterdam Sloterdijk wandel je in tien minuten naar het Black Cat Theatre.

Praktische informatie

Openingstijden: woensdagochtend, op zaterdag en op zondag. Bekijk voor de tijden het programma op de website.
Adres: Schakelstraat 2, Amsterdam
Kosten: kaartjes kosten tussen €9,50 en €11,50
Reserveren: via de website, via tickets@blackcattheatre.nl of via 06-38066480. Bellen kan alle dagen van 9:00 tot 18:00 uur.
Website: blackcattheatre.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Black Cat Theatre. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Meer lezen over theatervoorstellingen voor peuters?

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

DinoDag bij Teylers Museum

Geplaatst op 4 februari 2020

Zijl82_lunch en koffie_Haarlem

ZIJL82: gezellig en licht dagcafé

Geplaatst op 16 juni 2023

Vorige berichtMet je peuter naar het theater
Volgende berichtHet mooiste uitzicht van Haarlem en omstreken