Annemieke's pluktuin
10 mei 2017

foto's en tekst: Monique Roelfsema


Voor de mugjes die dol zijn op bloemen plukken, is Annemieke's pluktuin een waar feestje.

 


Biologische tulpen 
Op dit moment staan de velden rondom de biologische kwekerij in Hillegom vol met tulpen. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren: rood, geel, oranje, wit, roze en diep paars. Mugjes kunnen een langwerpig matje pakken om de bloemen voorzichtig in te verzamelen. Annemieke legt aan de plukkers uit dat je de tulp recht omhoog uit de grond moet trekken. Soms blijft het bolletje eraan zitten en soms heb je alleen de lange steel te pakken.


Een bijzondere ervaring
Plukken bij Annemieke is een bijzondere ervaring. Op het terrein staan al overal grote zinken emmers boordevol met tulpen. Je wandelt vervolgens zo het land op. Via smalle zandpaadjes word je al snel omringd door geurige bloemen. Prachtig! Je bepaalt zelf de kleur en omvang van je boeket. Overal waar je kijkt, zie je kindjes en volwassenen vrolijk door de velden struinen. En als je niet oppast, blijf je maar door plukken. In de loods pakt Annemieke de bloemen vervolgens met zorg in. Ze neemt er de tijd voor en legt aan ons mugje uit welke tulp extra lekker ruikt. Ook vertelt ze dat we de omhoog getrokken bolletjes in de tuin kunnen planten. Wie weet hebben we volgend jaar ook een klein tulpenveldje? Ons mugje is ontzettend trots op haar zelf geplukte bos en wil het liefst morgen weer!

 

Adres: Haarlemmerstraat 15a, Hillegom

Website:www.annemiekespluktuin.nl (zie ook Annemieke's Facebookpagina)

Openingstijden: tot en met 21 mei dagelijks van 9.00-17.00 uur (daarna kun je in de maanden juli en augustus zomerbloemen komen plukken)